Man kan glädjas åt lite…

Lördag kväll; ledig i tre dagar till. Livet känns oändligt och ledigheten som en stor ocean framför mig. Vi har tapetserat fyra rum i lägenheten och nu känns det som om den är mera mig, på något sätt. Det är kul att pussla ihop möbler och arrangera och just nu är det helt perfekt. 

Det är en skön känsla när livet liksom bara är och det funkar. Att bara vara, kunna skriva, fast ögonen tyvärr tappat sin skärpa och glasögonen inte ger så mycket mera hjälp. Jag får se till att gå till optikern och skaffa nya. Bågarna måste matcha tapeterna förstås…Nej då, sån är inte jag. Livet kan aldrig stylas och matchas, inte planeras i det oändliga eller tro att man någonsin kommer till mål med allt; fast det gör man ju till slut, fast det målet är lika för alla och inget direkt man längtar efter. 

LIvets goda för mig kan vara att stiga upp på morgonen och äta min standardfrukost; vad vore livet utan Lingongrova, rökt skinka, kaffe, fil och havregryn? Enkelt, men så gott! Vill man lyxa till det kan man skiva en tomat och koka ett ägg och pressa en apelsin. Sedan husmanskost; tror det är min mor som präglat mig i det fallet. Om ni aldrig gjort fläsk- och löksås (vit sås) med kokt potatis så har ni missat något i livet. Rimmat fläsk som tärnas och finskuren lök steks/bryns och så strör man på lite vetemjöl och späder med mjölk och kryddar med lite salt och vitpeppar (sedan mosar man potatisen och blandar ihop allt!). Eller kokt saltströmming. med välgräddat tunnbröd och mandelpotatis. 

Det är många år sedan jag åt pommes frites och hamburgare eller pizza (hemmagjord är god). Jag kanske har en lantisgen i mig som vägrar snabbmat. Vi lagar jämt middag från råvaror, det blir nästan aldrig snabbmat hos oss. Ok då, Mamma Scans köttbullar någon gång, när orken och fantasin tryter, men fy vad det luktar illa när man öppnar förpackningen!

Än idag gör min mamma så god mat och hon är 83! Vi andra borde kunna säga nej till ”Fem färdigrätter för 100 kr”. LIvet blir faktiskt lite roligare utan!
     

4 tankar på “Man kan glädjas åt lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s