Allt har sin tid, obekväma sanningar och Al Gore

Man gör en viss sak under en period och plötsligt en dag känner man att det är dags att växla spår. Allt är en process och många saker tillsammans kan leda till längtan efter utveckling och för det krävs ofta en förändring. Människans inre drivkraft är unik, stark och mäktig.

Jag såg Al Gores film ”En obekväm sanning” i veckan. Har ni inte sett den – gör det! Om ni går till www.climatecrisis.com finns en 10-punktslista över saker varje människa kan göra för att minska koldioxidutsläppen. Budskapet i filmen är också: Det finns ett läge mellan förnekelse och uppgivenhet och det är att man faktiskt själv kan göra något åt situationen.

Ibland har man alltför lätt att hamna i ankdammar och sånt som inte har så stor betydelse. Kanske måste vi lyfta blicken en aning, mot skyn kanske och tänka: För våra barn, barnbarns och kommande generationers skull måste vi hjälpas åt med det här – nu. Vi har bara ett jordklot som vi måste vara rädda om och det är som med allt annat nuförtiden – en global fråga.   

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s