Röda Ulven – ett hett tips i surströmmingstider

VI var bortbjudna i fredags på surströmming. Man är uppfödd med maträtten, man äter den inte så ofta, men när det då sker är det med allra högsta njutning. Kvaliteten varierar lite grann, men i år måste inläggningen varit speciellt lyckad! Mandelpotatis, lök och surströmming på en bit välgräddat tunnbröd. Så enkelt och ändå så himmelsk gott. Fyra strömmingar slank ned – något av ett rekord för egen del. Ni som aldrig provat på grund av exempelvis lukten som omgärdar denna kulinariska specialitet, gör det. Öppna burken under kallt vatten, så luktar det inte så mycket. Lägg upp strömmingarna på björkris och avsluta måltiden med en rejäl näve persilja för att få bort dofterna.

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Röda Ulven – ett hett tips i surströmmingstider

  1. Imse Vimse skriver:

    Usch nej, jag kan inte med surströmming!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s