Britta J – ser TV och dissar elaka skvallerpressen

Skådespelerskan Pamela Stephenson är legitimerad psykoterapeut i Los Angeles, och har skrivit en doktorsavhandling om hur människor hanterar berömmelse. Kvällens program på TV8 var en intervju med Sarah Ferguson.

Ja, ni vet hon som var gift med prins Andrew – tills hon skiljde sig. Två döttrar fick de tillsammans. Programmet var själsligt naket och ärligt; så ärligt och nära att man nästan bävade inför svaren på de ställda frågorna. Kan ni föreställa er hur det skulle kännas att se ert ansikte på en löpsedel med texten: ”Hertiginnan av Fläsk” (funderar på om hon var The Dutchess of York eftersom hon sa att det rimmade (The Dutchess of Pork)). Dessutom, efter en säkerligen noggrann undersökning hade någon tidning kommit till den slutsatsen att 82% av befolkningen hellre låg med en get än med Sarah Ferguson.

Sarah växte upp i ett hem med stränga föräldrar; istället för thé med mjölk och socker tvingades hon äta gröt, vilken hon kastade i golvet ibland och därför fick hon stryk. Hon fick smäll för en massa saker; hon pratade för mycket och var olydig. Hon sattes i balettskola, där hon hade på sig shorts och rugbystrumpor. Inget av det hon egentligen var som person passade in. Hon fick sällan bekräftelse på vad hon gjort; exv; det där Sarah var inte så bra gjort, men jag älskar dig ändå!

Sarah Ferguson berättade om hennes enorma bekräftelsebehov och att hon egentligen aldrig visste om något var rätt eller bra gjort och att hon därför var tvungen att fråga. Var det bra? Var det ok? Hur mat blev hennes livlina; ett sätt att slippa känna.

Intressant person Sarah; det här hade man nog aldrig fått reda på om man bara läst ”The sun”, ”Hänt i veckan” eller ”Svensk Damtidning”.

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Britta J – ser TV och dissar elaka skvallerpressen

  1. Andromeda skriver:

    Tack för din kommentar. Det händer då och då att man ser något program med en känd person och helt plötsligt ovärderar den syn man haft av henne eller honom. De rubriker vi ser i div skvallertidningar har sällan särskilt mycket med verkligheten att göra. Ha en fortsatt bra kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s