Verkligheten överträffar dikten – gång på gång

Kryptisk rubrik, men ibland känns det så. Återigen till Dr Phil; ok, somliga av er tycker säkert att han är helt enkelt för mycket och jag brukar inte så ofta se hans program, men nu har jag en bok i min ägo som heter ”Relationsakuten”. Jag fastnade för följande meningar, och lyssna nu noga:

”Jag är antagligen inte den förste som berättar för dig att livet inte är som ett pizzabud. Det levererar inte någonting färdigt till dig. Det är du som måste ta initiativet. Och om du inte tar initiativet med en gång för att rätta till ditt fastlåsta liv i bekvämlighetszonen, blir det allt lättare att bara stagnera. Med andra ord, om du fortsätter i samma inkörda hjulspår så kommer ingenting att förändras. Livet i bekvämlighetszonen ser till så att du aldrig kan bli en riktig vinnare. Skillnaden mellan vinnare och förlorare är att vinnaren gör saker som förlorare inte vill göra. Vinnare är beredda att ta en skälig risk, och vinnare är villiga att släppa fram sina drömmar”.

Livet är inte som ett pizzabud. Jag förvånas, är det verkligen sant? Men, jag äter inte pizza, ej heller hamburgare. Kanske är uttalande typiskt amerikanskt, men det finns en sanning i vad han säger. Trots besvikelser, motgångar, sorg och smärta finns det bara en lösning; ge livet en chans igen. Våga, hoppas, tro på att det blir bättre och för att det ska bli bättre måste man göra något själv. Inte stanna i passivitet, inte dra sig undan. Fast det kan vara svårt – tackla livet om och om igen.

Jag är ingen modig människa, men jag är fri; fri i det jag tänker, utanför det fyrkantiga, lever jag. Och jag kan inget annat, vill inget annat än att vara – en fri själ.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s