Man kanske skulle gå en nybörjarkurs i spanska?

Skulle passa bra nu när julen och alla helgerna snart är över och man är tillbaka i vanliga rutiner igen. Dagarna blir allt längre och ljusare, solen kommer snart att titta fram och åter värma våra kalla nästippar. Det har ju varit ovanligt kyligt de senaste veckorna, sett ur ett femårsperspektiv vill säga. Tittar man 40 år tillbaka i tiden är -15°C kanske rentavt relativt milt för att vara mitt i ”smällkalla” vintern.

Det är alltid bra att ha något att jämföra med, ingenting är någonsin exakt likadant. Livet förändras hela tiden och det är inte förrän förändringen är där man märker av den och ser att den föregicks av små, små steg. Utveckling. Att vara nyfiken. Vilja prova på. Känna glädje över något som bara är en liten sak, man kan betyda så mycket. Lägga in sill exv, en rätt så enkel anrättning, men ger ett tillstånd av lätt eufori – när man äter den. Det man gör själv och finner glädje i – är ovärderligt för det inre. Det är som att tända en inre eld.

Jag läste Coelhos Alkemisten för några år sedan; om skatten han gav sig ut för att hitta – återvände så småningom hem och fann den där han startade. Vi har den alla inom oss. Ovärderlig. Unik. Källan av porlande liv, som en frisk vårvind. Låt den brusa friskt och skönt. Och gå gärna en kurs i spanska. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s