Varför agerar man på det här sättet?

Det här skrämmer mig”, säger stjärnkocken Melker Andersson om skolmaten i AB idag. Ja istället för barn kan man nästan tro att det är boskap som man skulle utfodra. Det är distanseringen i samhället som skrämmer mig. Vi har utvecklat en slags storskalighetstillvaro som kanske ger mer klirr i kassan, men desto mer tomhet i själen.

Se bara på matindustrin med alla dessa ”bekväma” men andefattiga portionsmiddagar, barn blir en hop som man ska utfodra, människor med vårdbehov är ”klienter” och ”omsorgstagare”, Det är bara ord som utstrålar luddighet och som bidrar till att avskärma oss från – människan. Den verkliga personen av kött och blod, med känslor och tankar. Det är jobbigt med människor för de vill och kräver och har rätt att göra det också. Bli respekterade, även om man är en liten tjej eller kille som går i skolan och inte kan göra sin stämma hörd. Äta pasta som har legat på ett storköksgolv.
Den här världen har blivit en enda stor egotripp, där pengar är ledstjärnan. Jag ”köper” inte det. Jag undrar bara – är världen komplett galen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s