Min far skulle fyllt 93 år idag

Jag skriver egentligen det här för min egen skull. Kunde lika gärna öppna Word och låta tankarna flöda på ett word.doc. Om du kan förnimma mig, så är ändå orden överflödiga. Jag anar att jag fick min smått underfundiga humor från dig. Du som bara fick gå två år i skolan och troligtvis under den tiden, inte hann träna vidare värst mycket på handstilen.

Det är nitton år sedan du lämnade jordelivet. Ett strävsamt liv, nära naturen, jorden, skogen, vattnet och – slitet. Vi kunde ge oss ut på en cykeltur, du före och jag efter och jag gick efter dig, följde dina blåa arbetskläder, ut på ängarna eller om vårarna när inhängnader till kreaturen skulle repareras. Jag följde dina spår ut till stallet eller när motorsågen skulle rengöras och vi sa knappt någonting till varandra; som två musslor blinkade vi bara och tänkte på något sätt varandras tankar.

Du gled sakta bort i sjukdom och till slut kunde du inte alls prata, men dina ögon kunde fortfarande förmedla tankar. Ordlös kommunikation. Och om jag kunde skulle jag varsamt stryka över din skäggstubbiga kind idag, se in i dina ögon, le och tänka: Grattis på födelsedagen pappa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s