Om kvinnan och Tori Spelling – Snyggare utan?

Smink, förståss. Bilderna i AB visar en sminkad och en osminkad TS och visst, hon ser nästan bättre ut utan. Jag kände en gång en person; duktig och trevlig på alla sätt och som sminkade sig rejält. En gång såg jag henne utan smink – och jag kände nästan inte igen henne.

Själv kan jag inte gå utanför dörren utan mascara på ögonfransarna. En mångårig vana, som jag inte funderat närmare på, utan ser som ett självklar morgonrutin. Kvinnor ska ju se ordentliga och propra ut. Kvinnor har en del mer jobb med sig själva än vad männen har. Dessa ting slipper mannen:

Gå till frissan var 6:e vecka
Färga håret
Göra slingor
Spraya håret
Raka benen
Sminka sig
Ansiktsbehandling
Högklackat
Noppa ögonbrynen
Bära tights till man är 60

Hur skulle det fungera om kvinnor helt plötsligt sa; nej, nu slutar jag att raka benen och gå till frissan och få den där stripiga varianten av frisyr. Jag köper mig ett par Birkenstock och tar på mig en par byxor med skärp. Kammar bara mitt hår och tvättar av mig all foundation, rouge, ögonskugga och concealer. Kastar alla illasittande tights. Slutar lyssna på reklamens ”glossy, glossy” och allehanda grejer med super-duper trippel-effekt. Det vill säga: Bli som en riktig MAN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s