Typiskt manligt och kvinnligt?

Inspirerad av Kaos ordspråk om hjärnan… så har jag ett eget som jag tycker stämmer ganska bra med hur jag själv är som kvinna: ”Jag hatar kvinnor för att de alltid vet var saker är”/James Thurber.

I helt mitt liv har jag vetat var saker är. Har du sett rakapparaten? Har du sett plånboken? Mamma, har du sett plattången? Jo, jag har sett. De låg i badrummet, på fönsterbänken, i byrålådan osv.  

Jag registrerar saker – utan att jag tänker på det. Undrar om det är typiskt kvinnligt…..

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Typiskt manligt och kvinnligt?

 1. Andromeda skriver:

  Det kanske är typiskt kvinnligt att göra det. Min dotter brukade till och med fråga mig vad hennes kompisar hade för telefonnummer när hon var så där i 10-12 årsåldern. Klart jag visste även det OCH svarade henne… *suck*

 2. Ninapinas skriver:

  Åh…*ryser*Här hemma yras det runt konstant efter olika pryla…å jag hatar det!Brukar helt enkelt gå ut när det händer nu för tiden!Så ja, jag förstår precis vad du menar!Ganska kvinnligt iallafall.

 3. Henrico skriver:

  Vi män har ju så mycket annat att tänka på. Ha ha ha.

 4. kyrksyster skriver:

  Ansvarskänslan är typiskt kvinnlig…

 5. Kenz skriver:

  Jag ser att jag hamnat på listan, bugar med mössan i hand. Du har en rätt så spridd umgängeskrets ser jag, annars brukar jag inte hamna på samma listor som en del av dem.

 6. kyrksyster skriver:

  Jag tror det eftersom vi har modersinstinkt. Män har oxå ansvarskänsla, men av annat slag. Den är mer inriktad på att lyckas.

  • Britta skriver:

   Jag var på ett mycket bra föredrag en gång om hur vi uppfattar människor och generaliserar och den som höll föredraget sa att pojkar har en ”tillåtelsekultur” men inte flickor, utan de ska vara mera ansvarstagande. Och det är väl något jag själv kommer ihåg från småskolan. Flickorna var lillgamla, tog ansvar – även för de busiga pojkarna…

 7. Britta skriver:

  Jag har aldrig varit som alla andra och kommer aldrig att bli det heller:)

 8. Fröken Nattuggla skriver:

  Hmm, möjligt. En grej vi kvinnor i min familj gör är att registrera sånt men vi låter det också ligga kvar även om det så är en borste under soffan 😛 Men om nån frågar så vet vi iaf att den är där 😛

 9. TheHustru skriver:

  maken frågade sin mor en gång vart en viss tröja var och hon svarade att den var i rena tvättkorgen… JA, men VART i korgen? frågade han då… *S*

  • Britta skriver:

   Blir man förvånad, eller? Jag förmodar att hon visste precis vart den låg:) Ha en fin kväll!

 10. DavveGos skriver:

  Det stora problemet som jag ser det sett ur mitt liv är att kvinnor har en förmåga att städa bort allting som vi lägger på ”våra” ställen. För ni tycker att de skräpar. Eller att ni lägger saker på ”era” ställen och då vet vi inte vilket ställe det är.

  • Britta skriver:

   Ja, kanske du har lite rätt där….och sedan vet vi var vi lagt era grejer och får credit för det dessutom för att vi vet var dom finns:)

 11. DavveGos skriver:

  Precis 🙂

 12. Brain Seltzer skriver:

  Jag är gift med en kille…. Måste vara så! Hon har inte en jävla aning om var grejer är. Trots att hon använde sakerna för en halvtimme sedan. Hon lägger aldrig tillbaka saker, posten kan bli liggandes veckor i bilen, viktiga papper förvinner, allt försvinner och jag tror att jag en dag kommer att bli helt rosenrasande….

 13. Britta skriver:

  Men jag antar att du älskar henne i alla fall och att det inte var hennes ordningssinne du föll för, utan hennes charm, intelligens och teknikkunnande. För det är ju de sakerna som gör att vi kvinnor faller för män:)

 14. Britta skriver:

  Nu säger Britta godnatt! Tack för alla inspirerande kommentarer/sov gott!

 15. Annica skriver:

  Det är typiskt kvinnligt att alltid alltid behöva hålla reda på och styra upp allt åt alla andra!Suck!

  • Britta skriver:

   Och egentligen kanske man inte behöver styra upp allt. Det är lätt att fastna i roller och gamla invanda mönster. Hoppas vädret i S-vall är lika härligt som i U-å. Det är skönt med sommar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s