Organstöld – värre än den värsta av skäckfilmer..

Har läst den omdebatterade artikeln i AB om handel med organ. Organstöld. Man vill inte i sin vildaste fantasi tro att något sådant kan förekomma. Ett land blir utpekat. Landet är inte vilket land som helst, utan Israel. Inte trodde ”vanliga, hederliga svenskar” att ryktena om det som hände judarna under andra världskriget var sant. Att en liten klick tyskar kunde vara så ofattbart grymma. Liera sig med ondskan. En storskalig industri i ett försök att utrota ett helt folkslag. Stalin, Pol Pot, Idi Amin, Saddam Hussein; några till exempel på statsmän som gjort sina avtryck genom att sprida terror, skräck och död.

Det egna folkets sår sprider sig ut till den enskilda individen. Det kollektiva lidandet, sorgerna och minnena. Vi var utsatta, vi led, torterades och mördades. Vem kan tala om förlåtelse och att glömma? Att förstå vidden av det enorma lidande en människa, ett folk eller en nation har fått utstå kan ingen göra som inte upplevt det. Steget är kort till att inta försvarsställning. Att inte vela se. Att slå bort allt som kan kritisera det egna folket. Att säga att vitt är vitt och svart är svart är att vara rädd. Rädd för upprepning. Rädd för nya angrepp.

Ingen människa och ingen nation är perfekt. Människor är individer, med individers egna tankar och handlingar. Det är inte Israel som nation som angrips i den här frågan, utan de personer runt om i hela den vida värld som skor sig på människors utsatthet. Som inte värderar ett människoliv högre än en liten påse fylld med guldpengar.

Historien är skriven. Idag är idag. Imorgon är en ny dag. Jag vill höra orden: Vi tar det här på yttersta allvar och kommer att göra allt i vår makt att undersöka, utreda och klargöra vad som hänt.

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Organstöld – värre än den värsta av skäckfilmer..

  1. ms Cromwell skriver:

    Människans ondska övergår allt förstånd. Visst är det värre än den värsta skräckfilm. Och fattiga människor är offren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s