Det är inte säkert att allt genialiskt är bra….

En del hyllade genier ger mig obehagliga vibbar. Lars Norén är en sådan hyllad man, sedan finns det poeter som när man läser det skrivna, kalla kårar kommer krypandes efter ryggraden. Ingmar Bergmans 60-talsfilmer, Tystnaden m fl var inga hits – för mig i alla fall.

Det mörka, obehagliga som kryper sig inpå och stannar kvar. Men det är ju konstens uppgift! Beröra till varje pris. Människorna ska känna även om det är obehagligt och frånstötande.

Konstnärens rätt att döma mindre vetande, oseende, oförstående medelmåttor. Missförstådda konstnärer som torkar svetten ur pannan, brottas med det inre. Skrivkramp, scenskräck, rädsla att inte kunna leverera.

Konsten är större än människan. Konsten är roligare, snyggare, stramare, elegantare och mer genialisk än en vanlig, tråkig människa. Konsten kommer med drömmarna, människorna är verkligheten. Och få är genier och vi andra förstår inte det genialiska…:)

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s