Lyckan är ett kaklat badrum…

Så länge hon drömt om det helkaklade badrummet. Plattorna skulle vara blanka och aprikosfärgade. När hon lade sig på kvällarna kunde hon känna den svala ytan under handflatan och doften från kruset som skulle placeras på den ännu icke inköpta hyllan av glas.

Hon hade plöjt igenom hundratals av inredningstidningar och spenderat timmar på nätet för att hitta rätt och få korn på sin egen personliga stil. Något som stack ut och som ingen annan skulle ha. Hon hade hittat bilden med stort B! Det var bara så rätt, det här var hon. Till våren skulle deras badrum stå fixt och färdigt och hörnbadkaret skulle rymma hela familjen. Bubbelbad. Som ett spa…Rotavdrag och eget arbete skulle få denna femtiotusenkronorsrumsdröm att bli sann.

Till våren stod badrummet klart. En dröm i aprikos. Det fanns ett doftkrus på en hylla av glas. Där doftade av rosor. Levande ljus var ställda på rad. Hon strök med handen över kaklet. Vad fint det blev. Hon log krampaktigt. Visst var hon lycklig? Badrummet var klart. Villan var tipp topp. Hon gick från rum till rum och strök med handen över alla väggar hon passerade. Ingen vägg kändes så kall som den i det nykaklade badrummet och hon undrade om hon höll på att bli sjuk? Hon var glad! GLAD, GLAD. Om bara inte det aprikosfärgade kaklet varit så obevekligt kallt…..

4 tankar på “Lyckan är ett kaklat badrum…

  1. Sorgligt! Fint skrivet! ibland blir ens strävan efter lycka fullständigt felriktad!! Idag med alla inredningsprogram och fixarprogram så är det dessutom ren hysteri i det hela. Vi bor ganska trångt (skall flytta snart till något mindre trångt) och har en allsköns blandning av gammalt och nytt. Här är nästan alltid stökigt och svårt att hitta plats till alla jackor och skor och väskor och papper och…Men en dag i somras var vi hemma hos några bekanta som hade helrenoverat sitt boende. Dom hade dessutom köpt nya möbler…i princip allt!! Det var som att kliva in i ett möbelvaruhus. Allt var helt perfekt, men det kändes …tomt. Jag blev riktigt glad när jag steg in genom dörren till vårt hus och insåg att mitt i all den här röran bor vi, och lever!! Och det syns!!Kram på dig!!

    • Det var så jag tänkte när jag skrev texten. Det har blivit nästan hysteri i inredningsprogram och renoveringar. Det finns lycka i många små saker, mest upplevelser; att koka lingonsylt är en typiskt lyckobringande sak man kan göra (och det är nästan helt gratis, dessutom). Huvudsaken att man trivs själv…Må så gott! Britta

  2. HejDet var ett bra inlägg! Det handlar allt för mycket om yta nu tycker jag. Man blir lite lätt trött på alla lifestyleprogram.Kanske kommer det snart en motreaktion…med program som handlar om allt det som finns under ytan.trevlig helg!i-)

    • Hej! Trevligt att du tittade in. Ja, vi lever i ytlighetens tidevarv; därför är det så skönt då man hittar en trevlig sida om böcker och filmer:-)Ha en fin kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s