Tänk om Erlander åkt till Mallorca på kändisfest…

Ingen hade vetat om det. Fast kanske gjorde han det, under tiden vi trodde han satt i Värmlands skogar och plitade på talet till riskdagens högtidliga öppnande eller berättade små lustiga anekdoter för den 80-åriga grannen. Vem vet? Idag är öppenheten ett faktum. Ingenting undgår någon. Kanske är det festföremålet som får en del att gå i taket; en festfixare. Fest och socialdemokrater har väl aldrig varit kompatibla. Nej, gruvor, arbetare och Malmberget eller Falun är sånt som förknippas med SAP.

Kanske får vi se ”De nya socialdemokraterna” senare i höst? Jag har inget emot att Sahlin åker på en semesterresa som hon själv betalar för, däremot skulle jag önska lite mera passion och lidelse i politiken. Kanske var det därför man gillade Erlander så mycket…

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Tänk om Erlander åkt till Mallorca på kändisfest…

 1. 49Ken skriver:

  Då blir jag mer sur på miljöministern som påtalade vikten av återhållsamhet med semesterresor, utsläpp från flyget är en stor miljöbov. Själv flög han ner till Medelhavet, Kreta närmare bestämt, på sin semester. På frågan varför gavs svaret: Det är viktigt att lära känna främmande kulturer.

  • Britta skriver:

   Ja, det var ju också ett svar…:) Det är lätt att tycka till om andra och ha åsikter, men att själv föregå med gott exempel – lyckas inte alltid. Vi kör nog med strutsmentalitet lite till mans; naturresurser, utsläpp osv. Vi har lärt oss att gilla det bekväma livet. Må så gott!

 2. portolanseglaren skriver:

  -Är det inte på tiden att man samlar sig, om man tror på S, istället för att gå motståndarna till mötes genom att hacka de egna i hälar?

  • Britta skriver:

   Jag är moderat. Nej, skojade bara…Man måste få tycka till. Jag tycker inte om när man ska visa upp en helt enad linje utåt, eftersom man vet att det inte är sanningen. Hellre då visa vad man är oense om och framstå som äkta… mvh Britta

 3. Arrami skriver:

  …det är väl helt okej för Mona att umgås med sina vänner, åka på fest och ta lite semester…hon behöver som alla lite avkoppling…och vem hon väljer till vän, vem hon umgås med ÄR hennes privata val…och vi är även överens om att det saknas passion inom ”S” nuförtiden! ;-)…på Erlanders tid, då hukade sig högern i bänkarna! …det var lite passion på den tiden! :-)Må gott!

  • Britta skriver:

   Ja, man har kanske har förväxlat orden ”pension” och ”passion”? En sak är i alla fall säker, jag kommer aldrig att rösta på moderaterna, även om de är i förnyad, mera lättsmält form, nu för tiden. Alliansen ger mig helt enkelt obehagliga vibbar…Må gott själv:)

 4. Anders skriver:

  Erlander ja, nu är det ju Reinfeldt som vill bli hans like och som säjer sej företräda det nya arbetarpartiet, ett parti för alla. Tror nog att de flesta på den festen som var svenskar tillhör eliten blådårar. Håller med portolanseglaren i hans analys.

  • Britta skriver:

   Reinfeldt kan aldrig bli som Erlander. Ingen kan bli som Tage Erlander lika lite som någon kan bli som WInston Churchill. Man måste ju skapa sig sin egen personlighet. Att någon i framtiden skulle vilja bli som Reinfeldt vet man ju inte – nu…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s