Lergryta – något för lata gourmeter…

Har ni en gammal, dammig lergryta undangömd i något skåp; plocka genast fram den! Citronmarinera en majskyckling; blanda i soya och kryddor inkl rosmarin i marinaden och skär rotsaker, potatis och lök och fyll upp till kanten och en och en halv timme senare är det bara att reda av såsen, tranchera och smörja kråset. Glöm inte att lägga grytan i blöt innan och sätt in den i kall ugn. 

Annars har dagen förflutit i ett lugnt och skönt tempo. Noll tolerans och Tredje vågen blev dagens söndagsfilmer. En ungdom står i köket och bakar kakor. Här är trivselnivån på rena, rama Sörgårdenstadiet. Det enda som fattas är nu krusade örngottsband och en stenkaka med Bertil Boo. Min farfar hade en skivspelare för stenkakor. Rena stenåldern kan tyckas, men 60-talet var ju decenniet innan teknikexplosionen startade.

Men lergrytor, dom går fortfarande inte av för hackor…

5 tankar på “Lergryta – något för lata gourmeter…

  1. Ska genast plocka fram min gamla lergryta. Den är ju så enkel att använda, nyttigt och saftigt blir det oxå. kram för att du påminnde mig om att jag hade en

    • …och sedan fick jag kaffe och en hembakt havrekaka med stänk av kanelsmak till efterrätt. Fick nästan en känsla av advent…Må gott du också…:)

  2. Jag hade en lergryta men den lämnade jag i mitt förra hem när jag separerade. Använde den rätt flitigt ett tag men det är ganska länge sen nu. Ha en fortsatt fin söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s