De inre lagren som berörs av klarhet…och ett stänk av icke-Federley

Till exempel ”Hallelujah” när den sjungs av Peter Jöback. ”kanske sjunger någon för dig ett sprucket, men hoppfullt Hallelujah”.

Så långt ifrån utspelet från centerpartistens Federleys om att legalisera prostitutionen (fritt citerat) därför att det är en affärsuppgörelse mellan två vuxna människor. Kallt, rått och känslolöst ter det mig. Federley kanske glömmer bort att de två vuxna människorna en gång i tiden varit två små oskyldiga barn. Vad andra personer åstadkommit med dem genom livet kanske medverkar till vad de till slut blir; en köpare och en säljare av själar och kroppar.

En gång i tiden var jag medlem i CUF. Det var på den tiden det var ”Nej till kärnkraft”. Idag skulle jag inte kunna tänka mig att rösta på centerpartiet. De är ju SÅ långt bort från vad de en gång var. Ungefär som ett oförstört barn som växer upp och i vuxen ålder säljer sin själ….

6 tankar på “De inre lagren som berörs av klarhet…och ett stänk av icke-Federley

  1. HejJa alla partier i alliansen har anpassat sig till en moderat nyliberal politik. Allt handlar om att vinna valet. Framförallt lever centern och KD farligt om dom fortsätter att lägga sig platt.i-)

    • Jag har bara så svårt att förstå att man kan ha de åsikterna att prostitution är som vilket annat ”arbete” som helst. Knepigt också att det kom från Centerpartiet…Hoppas du får en trevlig vecka! önskar Britta

  2. Federleys utspel gör en minst sagt förbannad…är detta vad Centern står upp för?…då HAR de sålt sin själ!Peter Jöbacks sång är däremot vacker…mycket vacker! :-)Må gott!

    • Man får hoppas att inte hela C står bakom de åsikterna. Såg förresten Kalla fakta på tv ikväll om riksdagsmännens låga närvaro vid omröstningar. Federley rastade visst hunden istället för att vara på plats…Den enda gången alla är på plats är vid det högtidliga öppnandet, men dom är väl som alla andra människor, blir sjuka ibland, fast det var ju inte enda orsaken till deras frånvaro….Såg också Peter Jöback i Skavlan häromkvällen. Han är en modig människa och sjunger fantastiskt bra…ha det gott!

  3. God måndag morgon!Jag tycker att Bodström har gjort bort sig nu. Han o alla andra i riksdagen bör närvara vid omröstningar om dom inte har synnerliga skäl.Tycker jag.i-)

    • Jag håller med dig. Nu verkade det istället som om ett antal ledamöter satt i system att ”skolka” från arbetet i riksdagen..de kanske har missförstått att kvittning inte betyder samma sak som ”det kvittar” om jag är där…Ha det gott Gunnar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s