Missförstå mig rätt – men utan män på den här planeten hade faktiskt allt varit så mycket bättre…

Kvinnor är ett softare (coolare) släkte än män. För all del, det finns mjukisar till män också; sådana som gillar att sticka, sy och måla och fundera på hur man ska inreda sitt hus. Sedan finns det män som gillar det militära och bilden av Mannen med stort M. (Det finns nog också en stor mängd vanliga män, som jobbar och sliter och hämtar ungarna på dagis, lagar Tacos till hela familjen på fredagskvällarna, varefter de somnar tryggt och lugnt till Dobidoo.)

En av de där mansstereotyperna har några standardfraser – om kvinnor: Kvinnor skulle aldrig kunna ligga i lumpen, för de kan inte hålla sams. Kvinnor kan inte spela fotboll. Kvinnor är otekniska och urusla på att köra bil. Men, tänk vad bra det hade varit om inte den där teknikfreaken till man kommit på grunderna till atombomben. Eller tänk om det åtminstone hade varit en kvinnlig president i USA då, som kunde ha sagt nej; vi fäller inga bomber över Nagasaki och Hiroshima. Och eftersom kvinnor avskyr lumpen, så hade det heller inte funnits några stridsvilliga soldater att skicka ut. Krigen hade liksom bara pyst ut – innan de ens hade börjat. Middagen måste ju vara klar när barnen kommer från skolan och innan någon som helst krigsaktivitet kommit ifråga överhuvudtaget, hade nog kvinnorna drivit igenom en lagstiftning om 6-timmarskrigsdag.

Många kvinnor hade sluppit de där blåmärkena på kroppen som kräver stor fantasi vid förklaringen av uppkomsten. Hur vanligt är det egentligen med fall nedför trappor och halkolyckor på badrumsmattor? Många kvinnor hade sluppit ha hemligt telefonnummer och hemlig adress. De hade heller aldrig behövt uppsöka någon kvinnojour.

Det hade inte funnits några hallickar och inga prostituerade. Inga offer i mänsklighetens kalla famn. Det hade heller inte funnits mer än ett fängelse.

Kvinnornas självförtroende hade varit på topp, för det fanns ju inga som såg ned på dem för att de inte var så muskulösa. De var störst av alla! Bilarna hade varit mindre, hastigheten lägre. Alla hade påtat i trädgårdarna och KRAV-odlat morötter och potatis. Rena Bullerbyidyllen hade det varit. Prestigelöst och härligt.

Uppblåsta krönikörer och samhällsdebattörer fanns inte och ja, livet hade varit ganska skönt…om det nu inte hade varit för att kvinnorna nog skulle ha saknat den där stora, trygga klicken av män som vet hur en man egentligen ska vara – som en riktig kvinna…Oskyldig

5 tankar på “Missförstå mig rätt – men utan män på den här planeten hade faktiskt allt varit så mycket bättre…

  1. Utmärkande för talibanernas kultur är en traditionell kvinnosyn, där kvinnan bland annat anses vara förpliktigad att gå klädd i burqa, en fotsid klädnad som döljer kroppen och ansiktet med enbart en beslöjad glipa för ögonen. Under talibanstyret förbjöds även kvinnor att arbeta och gå i skolan efter åtta års ålder. Kvinnor förbjöds från att framföra fordon eller åka taxi utan en manlig förmyndare, och sjukhus segregerades till att behandla antingen män eller kvinnor. I april 1998 utfärdade talibanregimen ett dekret som helt förbjöd kvinnor att lämna hemmet och påbjöd att fönster till hus som bevistades av kvinnor skulle svartmålas, för att undvika att kvinnor syntes ut ifrån gatan. Lärare som utbildade kvinnor i hemlighet riskerade dödsstraff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s