Fastnade till slut för en rubrik i Sofis mode om – retuscheringar! osv

Det räcker inte med att öppna Aftonbladet och få skrämselhicka av PPM-fondsskräck (ja, Baltikum såklart) och sedan läsa två nyheter som rör 15 000 människor vardera: 

15 000 av maktens män tillhör frimurarorden – men aktiviteterna är höljt i dunkel. Vad gör dom egentligen på sina möten? Dricker de blod eller äter de bara pyttipanna, med öl och snaps och tycker det är skönt att komma hemifrån ett slag? Det är sånt som vi andra icke-medlemmar aldrig kommer att få klarhet i.

15 000 av Sveriges sjuka blir utförsäkrade den 1 januari. Tanken är att långtidssjukskrivna ska lotsas ut i arbetslivet igen. Fina ord det där.

Men jag undrar om inte nyheterna ändå har med varandra att göra; det kanske är på frimurarordensmötena som man kommer på de där fina formuleringarna?

Egentligen är det ju så att man vill klämma åt så många som det bara är möjligt. Det kan vara så att det finns en och annan bland de 15 000 långtidssjukskrivna som är så pigg att de skulle kunna anmäla sig på Arbetsförmedlingen, bra så; men de övriga?

Ok, ”Klämma åt” blev ”De långtidssjukskrivna ska lotsas ut i arbetslivet”. (Kan också ha en koppling till ”Det ska löna sig att arbeta”.)

Vi gör ett jätteexperiment och kollar vad som händer om alla får sänkt skatt – några hundralappar i månaden, blir ”Vi stimulerar ekonomin”.

Men om jag skulle ge Frimurarordens omformuleringsavdelning en uppgift, tror ni att ni skulle kunna klura på den här:

Sverige håller på att bli hårt, kallt och ensamt. Har du pengar – klarar du dig. Har du inga pengar och dessutom är sjuk – är du illa ute. Vi känner ingen empati eller solidaritet med dig. Du är bara en enkel människa och utan pengar har du ingen människovärde. Skyll dig själv om du är sjuk och fattig. Du är ingenting att ha, utan är bara en belastning för samhället. Men själva ska vi ta och betala ut lite bonusar här och var till väl utfört arbete. Det har ni väl ingenting emot? Trots allt är det ju VI som får hjulen att snurra när vi lotsar ut människorna i arbetslivet igen…

…utan till och med – Jessica Albas kropp retuscherad. Bild nr 5.

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fastnade till slut för en rubrik i Sofis mode om – retuscheringar! osv

 1. Kao skriver:

  Hej. Mycket bra inlägg!!!Det här med Frimurarna har jag skrivit massor och jag har t.o.m fått Aftonbladets reporter Ronnie Sandahl att undersöka Bachelors Club i GBG för ett par år sen. Det resulterade i en helsida i AB pappersupplaga….och det var INTE smickrrande för frimurarna…Där sitter politiker och höga affärsmän och kliar rygg, utbyter info. Egentligen kallas det insiderinformation och är straffbart enligt lag. Men de själva ser det inte så….de diskuterar ju bara.Gå in på http://www.illuminatu.se/www.bilderbergergruppen.se/www.G20.com/…………så får du ännu mer info (och förhoppningsvis mindre problem än jag fick när jag skrev om det.)KramKao

  • Britta skriver:

   Hej Kao! och tack för responsen och tipsen om info-sidorna; jag ska kolla på dem sedan. Det är inte underligt att människor börjar reagera när man läser om än det ena och än det andra. Det är inte rättvist…Hoppas du har det bra i alla fall! Britta

 2. MizzLiz skriver:

  Mycket bra! Tumme!Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s