Jag har inslag av ryskt blod i mig…

Några släktningar har släktforskat och jag har det för att på min mors sida finns förgreningar till Ryssland. Jag älskar den tanken lika mycket som att min farmors farfar var ett ”oäkta barn”, som det hette på den tiden. ”Oäkta” är också ett uttryck som skulle kunna vara ren norrbottniska, för allt i norr som är en motsats börjar på o. Praktiskt och bra.

I alla fall var troligtvis min farmors farfar Gustav Fredrik (tjusigt namn) resultatet av en pigas tjänst i ett väldigt fint hem. 1+1=2. Så jag är alltså lite rysk, lite oäkta och dessutom lite originell, fast i motsatt ordning. Jag har mina traditioner; vet inte varför jag dansar kosackdans varje kväll och går med näsan i vädret? Månne är det min originalitet? Vad vet vi egentligen om oss själva och hur äkta svensk kan man vara?

Utveckling är också ganska härligt, nya traditioner tillkommer, livet blir inte så statiskt. Vi behöver traditioner för det ger liksom stadga i tillvaron, men man kan förändra dem lite någon gång. Exvempelvis har vi börjat ha en ordentlig sallad, med oliver och fetaost på julbordet, för då blir man inte lika proppmätt som annars. Påminner om en grekisk sallad. Lucia, var inte hon ett sicilianskt helgon? Etc etc.

Länge leve det som gör oss till ett lyckligt folk – alla vi som bor i landet Sverige…

Annonser

2 thoughts on “Jag har inslag av ryskt blod i mig…

    • Ja visst är det! Jag ska fråga min mor om hon har kvar släktforskningspapprena och studera dem mera nogrannt! Ha en fin kväll Imsy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s