Är det någonting jag verkligen ogillar så är det uttrycket "plastfamilj"…

Plast är ett slitstarkt material, men anses inte så fint och aningen billigt. Råd till hur ”plastfamiljen” ska umgås tillsammans ges här. Det kryper i mig av olustkänslor när jag läser om plastbarn, plastmamma och plastpappa; lika mycket som jag inte tycker om uttrycket ”bonusbarn” etc. Måste man jämt ha ett ord för någonting? ”Jag har ett eget barn och sedan ett bonusbarn”. Kan man inte bara säga: Vi är en familj, vuxna och barn. Strunta i plasten och bonusen eller det som känns konstruerat och påklistrat.

Vem vill egentligen vara ett ”plastbarn” eller en ”plastmamma”?

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Är det någonting jag verkligen ogillar så är det uttrycket "plastfamilj"…

 1. Freia skriver:

  Hos oss är vi bara familj, vare sig det handlar om blodsband eller ej.. Alla ska känna sig lika välkomna. Och kärleken är till för alla. Så tummen upp och god jul..

 2. Kao skriver:

  Håller med till fullo. Det låter som om det är människor med i bilden som inte är riktiga människor….som oäkting ungefär.Ha en RIKTIGT GOD JULCiao’Kao

 3. Epazote skriver:

  kan inte annat än hålla med. jag har barn med två olika män, men vi har aldrig sagt halvsyskon… varför skulle vi det? de är alla mina barn.ha en fin jul

 4. Be happy skriver:

  Hoppas du och din FAMILJ haft en trevlig julafton !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s