Synd att Elisabeth Höglund fick gå från "Förkväll"…

Är det åldersdiskriminering – eller är hon inte bra – eller något annat?

Jag har sett ”Förkväll” ett par gånger och jag tyckte Höglund var proffsig. Hon log inte för mycket, hon frågade gäster intelligenta saker, hon var inte i första hand kvinna, ung och strålande glad – utan programledare.

Hur ska man vara egentligen för att duga i TV – som kvinna?

22 tankar på “Synd att Elisabeth Höglund fick gå från "Förkväll"…

 1. Ja det kan man undra. Fast det gäller inte bara kvinnor har jag märkt. Verkar som äldre män också får svårare att hävda sig…Trist tycker jag!Kram

  • TV4 ville att E skulle ta en paus i några veckor. E tolkade det som att hon fick sparken och att de vill föryngra programmet. Hon får ju kritik för sitt hår och hur hon klär sig osv. Synd att man inte kan se bortom frisyr och ålder och uppskatta människor för deras kunnighet.Ha en fin kväll!

 2. Hon ser ju ut som en sliten fågelskrämma. Jag vill ha kompetenta men också snygga programledare. Tycker iofs inte att hon är kompetent heller: Hon är kort i sina intervjuer, hugger mitt i gästens meningar och verkar allmänt ointresserad.

  • Jag gillar ju damer som hugger snabbt. Utseende tycker jag har underordnad betydelse och varför ska bara det allra vackraste få visas i tv? Då skulle ju ingen man få vara med i televisionen överhuvudtaget…

 3. Jag skriver inte att det bara är de allra vackraste som ska få visas i tv. Jag skriver att jag vill ha kompetenta men också snygga programledare, om det är möjligt. Självfallet går kompetens före om man inte kan få båda delar. Nu vet jag inte vad du har för preferenser, men om det redan finns kompetens så ser jag det som positivt om den som leder ett program i tv också är bildskön.

  • Vad jag vänder mig emot är den utseendefixering som råder; inte bara i TV. Det är väl bra om människor är fräscha, men hur man har skapats är det svårt att själv göra något åt. Jag tycker heller inte att människor ska behöva genomgå plastikoperationer, botoxinjektioner osv, för att duga. Oftast är det kvinnor som får kritik för sitt utseende. Unga tjejer idag har så stora krav på sig och det för med sig så mycket annat elände; exv anorexia. Jag klankar inte på männen; det är inte så jag menar. Jag skulle bara önska att vi kunde se bortom utseendet.Sedan har man olika tycke och smak om hur skicklig en programledaren kan vara och det är är helt ok:-)

 4. Synd det blir tråkigare utan henne,med tanke på att något äldre kvinnor är lite sällsynta i tv. Hoppas det inte handlar om åldersdiskriminering. Det är roligt med lite blandade åldrar.

  • Jag tycker hon är en riktig ”krutgumma” som tar strid och berättar hur det är. Det kan inte vara meningen att bara unga och snygga människor ska kunna vara med i TV. Hoppas allt är bra med dig – snart helg; det ska bli skönt…

  • Sedan kanske hon inte är helt lätt att arbeta med (efter vad jag läste nu på AB), men det är svårt att veta vad som ligger bakom, och det kan vara flera olika saker; men visst är det synd att människor inte får åldras numera? Ändå är åldrandet – rätt så naturligt:-) Det är konstigt att det har blivit på det viset.

 5. Idiotiskt drag av TV4 att släppa Elisabet. Men det är klart, hon får säkert komma tillbaka efter ett par ansiktslyftningar, silikoninlägg och en läppförstoring. Det verkar ju funka att se ut som en anka med meloner när det gäller TV.

  • Jag tycker hon är duktig – och intressant att lyssna på. Kanske kommer byst- och ankidealen att klinga av och det kommer att bli riktigt exotiskt och spännande med människor som vågar vara rynkiga och sig själva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s