Jag är en NATTbloggerska…

Åtminstone när jag vaknar ovanligt tidigt och inte kan somna om igen. Det finns ingen återvändo, utan det är bara att kliva upp.

Lägesrapport 1: Det snöar ute

Lägesrapport 2: Det finns glädje

Lägesrapport 3: Det känns stort – just den kombinationen:-)

Lägesrapport 4: Regler är till för att följas

Just nu har jag lika liten aning som ni har om vart den här tanken är på väg någonstans: regler är till för att följas. Etikens och moralens regler; 10 Guds bud. Kärlekens gyllene regel: gör mot andra som du vill bli behandlad själv. 

Människan i sig är expert på att skapa nya regler för att det ska gynna henne själv. Det kan vara ett sätt att bevara makt. I politiken ett sätt att styra något i en viss riktning. Vi vill att männen ska ta hand om sina barn – fler pappamånader. Jaha. Vi vill att människor ska äta mera spannmål, Socialstyrelsen säger 5-7 skivor bröd om dagen…Kör bil på höger sida. Välj enkelomättat fett. Motionera varje dag. Gör allt det vi säger. Nya idéer, nya regler.

Utan regler skulle vårt samhälle falla ihop. Kanske inte om pappamånaderna skippades och föräldrarna själva fick välja hur man vill ha det – typ en slags personlig frihet, men mycket annat. Hur samhället är organiserat och uppbyggt för att människor ska veta vad som gäller, att livet ändå i viss mån kan vara förutsägbart.

En del vill ha regler för hur man ska blogga. Det finns säkert någon som retar upp sig alldeles ofantligt mycket på att någon skriver på natten – när nu ingen ändå läser. Det borde finnas regler för det. Att skriva VERSALER i rubriken, fy. Att skriva rubriker långa som ingressen till Borta med vinden, fy! En del skriver sitt bloggnamn i rubriken, ja, det är upp till var och en att bestämma om det. Ibland vill någon bara hälsa på hos någon annan och säga ett enkelt ”Hej – hoppas allt är bra med dig”. Den lilla kommentaren skulle jag blir väldigt lycklig över att få – det är därför jag gör så ibland – tittar in hos någon och säger ”Hej – jag hoppas allting är bra med dig”.

Jag har mina egna regler och jag gillar dem. Det är de enda regler jag bryr mig om just nu. Övriga regler överlåter jag åt er andra, för jag har så det räcker. Det är jobbigt nog att få i mig 5-7 smörgåsar per dag… 

4 tankar på “Jag är en NATTbloggerska…

  1. Hej där, hoppas allt är bra med dig och att du har en skön dag framför dig! 😉 …och du har rätt, utan moral, etik, regler…så skulle vårt samhälle rasa ihop fort.Må gott nu! ;-)Kram.;-)

  2. Ja men jag hoppas alltid att det är bra med dig! 🙂 Nej det får inte vara alltför mycket regler, då kvävs man! jag är egentligen en nattmänniska som tvingats in att arbeta om dagen. Hade jag fått välja hade jag nog gärna arbetat kvällstid iaf…Kram på dig!

    • Det var roligt att höra:-)Nej, det får vara en måtta med regler.I alla fall återhämtade jag lite sömn inatt; somnade efter middagen; ja, ibland är man trevligt sällskap:-) Ha det så gott vännen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s