En dag med bak…

När jag vaknade imorse tänkte jag att det var en perfekt dag för bakning. Det måste vara våren som har en sådan positiv påverkan på mig. Först en promenad och sedan blev det rågkakor. Jag läste ett tips på Aftonbladet i bakskolan som jag har testat några gånger nu och det är att inte värma degvätskan – utan använda kall vätska. Sedan ska man köra degen minst fem minuter i hushållsassistenten (knådar man degen för hand – dubbelt så länge).

När man arbetar degen värms den upp och då blir temperaturen perfekt för en bra jäsning. Sedan brukar jag (efter jag bakat ut degen) jäsa i låg temperatur i ugnen en stund och sedan plocka ut plåtarna, skruva upp temperaturen och därefter grädda.

Ja, här är resultatet:-)

Baka.jpg

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En dag med bak…

  1. Kicki-Lott skriver:

    Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s