Tänkte på Pensionen idag…

Jag satt på bussen på väg hem och började tänka på folk som går i pension: Så skönt det måste kännas om man har familj, hus, stuga och ett stort socialt umgänge – men tänk de som inte har någonting av det? De som kämpat i hela sitt liv, slitit tungt, inte orkat leva fullt ut och att det är människorna som borde vara gladast över att sluta arbeta – är de som ständigt längtar tillbaka?

Annonser

10 thoughts on “Tänkte på Pensionen idag…

 1. Det är ju ganska vanligt att arbetande människor, kanske då mest män, bygger upp hela sin tillvaro genom jobbet. När de går i pension går hela tillvaron i kras.

 2. ..längtar till pensionen, då lär jag bo vid Karibiens strand, njuta av livet, måla, mysa och bara vara under livets ”solnedgång”…tycker lite synd om de som längtar tillbaka, trist…när man kan längta framåt, liksom.Kram! 😉

  • Hej! Kan man få en kommentar att se glad ut.?..:-)Det måste vara underbart att vara konstnärlig, kanske kunna försörja sig på det och dessutom ha det som sin roligast hobby…och dessutom fundera på att flytta till Karibiens strand när man blir pensionär och fortsätta måla….fattar du egentligen hur lycklig du är:-)

 3. Eller som min mamma som valde att vara hemma som hemmafru med oss i 15 år,hon får 6700 kr i pension. Inte lätt att klara sig?Tur hon har pappa. 😦

  • Nej, minsann – 6 700 kr/mån är inte mycket att leva av. Det borde finnas en miniminivå i alla fall – och den borde vara betydligt högre än 6 700 kronor!

 4. Jag har varit borta från jobbet i drygt fyra år o ”tränat” på att vara pensionär. Kul att kunna jobba igen men jag ser fram emot kommande pension med glädje. Jobbet får inte ta för stor plats i tillvaron.

 5. Ditt föraa inlägg.Modala hjälpverb och possessiva pronomen? Jag har fått en språkkurs på dvd av hustrun i julklapp.Vi åker till Florens i maj. Glad om jag kan lära mig några ord o fraser. Vid ett besök i Allassio för många år lyckades jag få personalen att bryta ihop i skrattsalvor när jag med hjälp av lexikonet bad att få prova klänningen i skyltfönstret.

  • Ja, vad gör man inte för att göra livet glatt för andra?:-) Jag kan tänka mig att det är lätt att det blir språkförbistringar när man ska försöka konversera, men i ditt fall blev det ju riktigt lyckat!Ha en fin helg Gunnar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s