Har nyss sett slutet på "Drömmen om Italien" – folk klagar inte i Lapedona

Jag har varit klistrad framför TV:n. Det är något som trollbinder mig – folk klagar inte om ditten och datten hela tiden – i Lapedona. Fast det gör dom säkert ändå, när inte kamerorna är på. Tycker att skatten är för hög, för låg, matpriserna för höga, barnen för tjuriga, maken för trög eller frun för gammal och trist, men nu är ju TV just TV och man kan drömma sig bort från allt klagande.

I Sverige klagas det hela tiden – eller så kan man kalla det debatt. Trista diskussioner som till sist blir en härdsmälta i mitt hjärta. Livslusten sipprar ut och jag stirrar fanatiskt på ett Bed & Breakfast i Lapedona och önskar mig dit – bums.

Var har glädjen tagit vägen? Är det bara jag som tappat den, finns den – om hörnet, bakom knuten, bakom Fredrik och Mona eller i askmolnet?

Med all säkerhet finns den inte i avundsjukan, i aktiekurserna, i den flotta våningen, bland prinsessor eller på Clas Ohlssons.

Finns den på bloggen?

14 tankar på “Har nyss sett slutet på "Drömmen om Italien" – folk klagar inte i Lapedona

 1. Du kanske behöver något nytt i ditt liv? en kärleksfull relation? Ett nytt jobb?Klippa ditt hår? köpa nya kläder? skaffa en älskare ( om du har en relation redan) Flytta till Italien? Glädjen finns där du finner den, varken mer eller mindre. Man kan alltid söka lyckan utanför sig själv, men paradoxen är att den finns inne i oss själva, bara vi letar och hittar lugnet inom oss själva. Tystar de röster som återupprepar gamla förlegade mantran som ofta är destruktiva.Hitta passionen i sitt liv, vad är det du brinner för? Vem brinner du för? vad gör dig lycklig, het, ivrig och nyfiken som ett litet barn på julafton?Det ska du söka och sträva efter. Hittar du dit så hittar du din himmel på jorden.Lycka till!

  • Det var många tips där:-) Jag ska allvarligt ta och fundera vidare på det sista alternativet- flytta till Italien. Sedan håller jag med dig att glädjen finns också precis här och nu och inom en själv – det gäller bara att plocka fram den. Tack för en trevlig kommentar!

 2. Nu har jag utmanat dig på min blogg. Det kanske inte gör dig lika glad. Men du får den ändå. Vill du inte så behöver du inte. Hoppas du haft en bra lördag!

 3. Jag gillade det programmet och jag gillade dom som vann =)) Men så gillar jag också Italien och folket verkar så trevligt och mysigt =)Kraaam

  • Ja, de verkar väldigt trevliga italienarna – och maten och vinet…:-)Skönt att det blivit lite varmare ute nu – man kan ju alltid grilla lammkotletter, göra en bruschetta och göra en italiensk fest hemma.Ciao Ewa och kram!

 4. Har saknat att besöka dig!!! Men nu är jag här och jag önskar dig godmorgon!!! och hoppas du får en fin dag med mycket sol!!!=)

 5. HallåjJag har faktiskt inte sett det programmet, det ångrar jag lite. Italien är verkligen ett inspirerande land med dess goda mat, dryck, människorna och kulturen.Tror nog att jag skulle passa in där väldigt bra och ett pensionat skulle jag kunna driva med glädje. Synd att det kostar så mycket köpa bara men jag vet att jag skulle lyckas få det till ett populärt och omskrivet ställe 😉 Hmm, det där lät kanske lite fel, sorry…Ja, jag tror det finns avundsjuka här i bloggvärlden !!Ha en superbra dag // Tess

  • Hallåj..ja, jag är nog lite såld på Italien just nu – kanske längtar jag bara efter semester:-) Så du är duktig entreprenör…ja, det är en bra egenskap – är man det klarar man sig nog bra i alla väder och omständigheter.Jag önskar dig också en jättefin dag!

 6. Åh ja, ibland känns det som jag bara klagar på ALLT. Fast det är inte sant, men kanske har vi ofta allt för höga förväntningar på hur tillvaron skall vara?Italien låter onekligen lockande!! Och jag tror själva upptäckarglädjen är en av dom sanna glädjeämnena i livet! Så…ut och upptäck Italien med dig. Du läser ju italienska så det går säkert jättebra.Kram

  • Hej vännen! Nej, inlägget var inte riktat mot någon speciell person, utan mera en längtan efter ett litet bekymmersfritt andningshål – ungefär som då man är på semester. Förresten tycker jag inte att du klagar på allt, utan mera beskriver vad du känner inom dig. Det är också ett andningshål. Hoppas du får en jättefin dag! Kram:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s