Bilder från Umeå…

”Kulturnatta” var det ja. Vi gick ned på stan och gick till Harrys där det var Långlördagsblues. Livemusik är alltid trevligt! Sedan strosade vi hem igen. Äta ute gör vi då och då – men grilla hemma är heller inte dumt.

Vid Filmstaden finns den här vackra parken. På sommaren när det är varmt och fint brukar det vara fullt med människor som har picknick i denna park:

Park.jpg

Vi gick alltså hem igen och plockade ut en snutt oxfilé ur kylen och några goda korvar och gjorde grillspett:

Grillspett.jpg

Sedan travade vi ned på stan igen. Här och var var det musikscener och det spelades och sjöngs överallt.

Om ni känner till serviserna Berså och 120px-Lindberg_Bersa_Spisa.jpgSpisa kanske ni även vet att det är Stig Lindberg som formgivit dem. Stig Lindberg föddes i Umeå och här och var kan man se spår av honom. Exv den här lekfulla skapelsen som heter Fontän och är en av Lindbergs offentliga utsmyckningar (Renmarkstorget i Umeå).

SL.jpg

Från Wikipedia (även fotot med Berså och Spisa):
”År 1957 lämnade Lindberg sin post som konstnärlig ledare på Gustavsberg och blev huvudlärare i keramik vid Konstfack fram till 1972. Två av hans mera kända elever är glaskonstnärerna Ulrica  Hydman-Vallien och Bertil Vallien.”

”Några av hans mer kända serviser är: Aveny, Berså, Birka, Coq, Kanton, Linnea, Löv, Ribb, Traktör och Åland. De flesta är idag hett eftertraktade designklassiker på auktioner och samlarmässor, som den hos svenska folket så älskade porslinsserien Berså. Han fortsatte att illustrera barnböcker, här skall bara nämnas Lennart Hellsings Nyfiken i en strut och Krakel spektakel.”

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bilder från Umeå…

 1. yrvaedret skriver:

  Det är alltid lika roligt att se bilder från älskade Umeå, jag och mina barn struntade i att cykla ner, de var rätt trötta. Så pass att sonen somnade i soffan medan jag och dottern sjöng för fulla halsar till Mamma Mia sing-a-long.Min vän lånade däremot min cykel och drog ner för att se bröderna Rongedal. Nästa helg lär ju bli helt galen, yran och Nordic Rock, hört att en biljett går lös på 600kr!!!

  • Britta skriver:

   Ja, vi måste ju göra lite PR för Umeå! Visst är det ganska mycket pengar för en biljett till Nordic Rock, 600 kr. Det är ändå trevligt att det ordnas aktiviteter. När vi flyttade till Umetrakten från Piteå 1992 fanns det inte en enda uteservering på sommaren – och nu är det fullt av dem och Umeå har blivit en jättetrevlig sommarstad också.Ha det gott:-)

 2. Anders skriver:

  wow vilken cool staty därsånt där förvridet organiskt-industriellt får en annan att må bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s