Det svenskaste av svenska…

Sverige. Mitt fosterland. Idag är det den svenska nationaldagen. För mig är den svenskaste av blommor Prästkragen:
Prästkrage.gif

Jag kunde plocka dem på min sommaräng – utanför huset där jag föddes och växte upp…

B.jpg

Jag plockade och plockade och för varje blomma lossade jag försiktigt på bladen och mumlade tyst för mig själv: Älskar, älskar inte. Älskar, älskar inte. Hur många gånger resultatet blev ”älskar” har jag glömt, men fortfarande minns jag kärleken till den plats där himlen alltid var oskyldigt blå…

 

6 tankar på “Det svenskaste av svenska…

  1. Nationaldagen bryr jag mig inte mycket om men jag tycker ditt inlägg är väldigt fint skrivet så jag gav det min tumme. Kommer att tänka på när jag i min tidiga ungdom plockade bladen från prästkragar på det sätt du skriver om. Blev resultatet älskar inte tog jag en ny och jag fortsatte tills det blev älskar… 🙂 Ha en underbar kväll!

    • Nej, Nationaldagen känns inte som en nationaldag – Midsommarafton är väl den dag/kväll svenskar vill fira och gör det också på egen hand, utan att det krävs organiserat firande från stat och kommun:-)Tack för tummen och ha en lika fin kväll som du önskar mig!

  2. Vad fint berättat!!!! På något sätt hamnade jag tillbaka i tiden när man plockade upp en massa små stenar och kastade upp i luften och sa ” Hur många barn får jag när jag blir stor?”… och det antalet man fångade så många barn skulle man få…. Det hör ihop med sommar och prästkragar för mig!

    • Tack Hanna!Ja, sagor och lekar fyller en viktig funktion i barns liv; en slags förberedelse på livet som kommer. Stenleken, den minns jag också – tänk att barn på helt olika håll – leker precis likadana lekar…Ha det gott:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s