Midsommar nästa helg – vad brukar ni göra?

Bara en vecka kvar till Midsommarafton. Det är ju kört det här med sju sorters blommor:-) och strålande väder är det sällan på midsommarafton. Har ni upplevt den ultimata midsommaraftonen någon gång? Dalarna, fiolspel, midsommarstång, långbord på bryggan, vågors brus och magisk mystik – snälla, ge mig lite input…

16 tankar på “Midsommar nästa helg – vad brukar ni göra?

 1. Midsommar för mig brukar vara att de utflugna barnen kommer hem, ibland fyller sonen år – då har vi tårtkalas.Alltid plockar vi sommarblommor som midsommarblomster, smörblommor, röddockor och lupiner och pryder verandan med. Vi har en liten midsommarstång som vi klär med blommorna också.Sen blir det lite sill, färskpotatis, en hutt och kanske grillat – då blir det vin. En sommartårta med jordgubbar måste vi ha och sen spela spel – Kubb eller Dart eller nåt.Om det är regn eller sol spelar egentligen ingen roll för trivseln, det ät bara mera praktiskt med sol.Så ungefär!

 2. Jag hade mitt föräldrahem i Dalarna vid Siljans strand så de där traditionella midsommarfirandena har blivit lite uttjatade för min del. Förra midsommar var jag dock där. Numera tar jag mig gärna ut i skärgården, sitter på en klippa och tittar på alla båtar som åker förbi. Och tar en titt på midsommarfirandet vid Tyresö slott, kanske.

  • Att sitta på en klippa och titta på båtar som åker förbi…rofyllt och vackert. Önskar dig en fin midsommar på klippan. Kram!

 3. Jag gjorde blomtricket en gång och då drömde jag om Olof Palme, efter att han var död. Det gör jag aldrig om.

 4. Jag var i Mora en midsommarhelg för ett antal år sen. Fint men det blev nästan för mycket….Vi brukar åka till Linköping och så blir det i år också.

  • Visst ska man värna om sina traditioner:-) Jag har aldrig varit till Linköping, fast jag har semestrat runt om i Sverige ganska mycket. Något att se fram emot…

 5. Vi kommer att sitta här på Torpet i lugn och ro – jag och gubben, min. Och blir det fint väder kan vi sitta ute i trädgården och äta lite gott och njuta. Men huvudsaken är att vi har varandra, det är det allra viktigaste…Trevlig lördag & Kram! / Rozie

  • Mysigt! Ja, en trevlig och tårfylld lördag har det varit…Jag vet inte hur många gånger jag torkat ögonen idag. Trodde inte jag var så lättrörd – men det var ju ett så fint bröllop;.) Trevlig fortsättning på kvällen! Kram!

 6. Vad som faller mig in, precis som alla andra dagar. Det enda som kan hindra mig från det skulle vara att jag tvangs att umgås med folk. Men så illa ska man väl inte behöva ha det!:O)

  • Nej, det vore ju förfärligt:-) men en liten önskan om en trevlig Midsommar skickar jag dig ändå. Ha det gott vad än du tänker göra:-)

 7. Den bästa midsommar jag någonsin firat var just i dalarna =)) Men årets midsommar har jag inte tänkt så mycket på har inte smällt den här dagen än ,,,,, SÅ vackert !!! KRAAAAAAAAAAAM

  • Ja, jag tror den här dagen slår Midsommarafton – kan det bli bättre och svenskare?:-) Jag trodde inte att jag skulle fasta framför TVn – det är ungefär som en dokusåpa, man måste bara se slutet! Kram!

 8. Vad du är romantisk:)Jodå, ett par riktiga midsomrar i Dalarna har jag upplevt för ett antal år sen när min dotter var liten. Dragspelsmannen var så full att han spelade sittande lutad mot stången på slutet, hehe.Jag ska vara i en park här i stan och grilla med några vänner. Stan är så vacker på sommaren. (Åker bara bort några dagar i juli).Ha en underbar midsommarhelgKao

  • Ja, obotligt romantisk…:-) men det är klart fulla dragspelare skulle nog råda bot på det. Skönt att vara med vänner och grilla – vi kör en grillkväll imorgon kväll med våra barn och sällskap, sedan blir det en lugn och fridfull midsommarafton. Hoppas du får en jättefin midsommar Kao!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s