Liknelsen mellan Fredrik och Båstadsbratsen…

Imorse när jag ögnade igenom lokaltidningen såg jag Moderaternas lilla annons med bild av Fredrik i det gröna, med uppknäppt skjorta och texten: nya moderaterna – det enda arbetarpartiet – Fredrik Reinfeldt. Annonsen såg kvalitetsmässigt ut som ett av de bleknade instamatic-foton jag själv tog på 70-talet – enda skillnaden var att här var hela huvudet på personen med.

Läser vidare i AB om Båstadsveckan: 

”De älskar sina Ralph Lauren-skjortor med uppvikt krage och köper champagne för tiotusentals kronor. Men vill inte kalla sig brats.
– Vi är livsnjutare som gillar att festa, säger Robin Andersson, 22, som lägger 100 000 kronor på ett drinkbord.”

Jag förstår varför man väljer att kalla sig ”livsnjutare” och ”arbetarparti” – det är för att de verkliga epiteten ”brats” och ”överklassparti” klingar så illa i en vanlig människas öron…

Annonser

8 thoughts on “Liknelsen mellan Fredrik och Båstadsbratsen…

  1. 😉 …din lilla reflektion är en pärla av insiktsfullhet, du är klok du! Mycket träffande…tummen upp och ett soligt leende till dig!:-)

  2. Tyvärr verkar dessutom väldigt många vanliga människor gå på det… Vanligt sunt förnuft är inte så vanligt som man skulle kunna önska…Ha det så gott!

    • Ja, jag har ju aldrigt tänkt på M som ett arbetarparti förut – men de kanske bara ville skämta till det lite:-) de ”nya” moderaterna… Hoppas du har det fint!

    • Ingenting är sig likt – inte ens de gamla, hederliga valaffischerna:-) men det är klart man måste lägga krutet där den största motståndaren finns…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s