Jorden är vår moder – jag och du är syskon…

Halkade in på Kunskapskanalen och ett program om aboriginer: ”Bilden av vilden – Kanyini”

Från tv.nu ”Många aboriginer lever i dag fångade i apati, alienation och sorg. Bob Randall var ett av de 50 000 barn som togs ifrån sina föräldrar och skickades till en missionsskola långt hemifrån. Han berättar om ett folk som har förlorat sitt land.”

Bob Randall berättade i programmet om hur allt togs ifrån dem: landet, språket, tron…Ni kom och tog vårt land, vårt land och kallade det Ingenmansland och sedan tog ni det. Vi var fria, strövade fritt, hade inga hus utan bar våra hem inom oss. När vi sedan ville jaga i vårt eget land, blev vi skyldiga till intrång; ni hade satt upp taggtrådsstängsel.

Vi var lyckliga, levde med naturen. Vad har jag gjort för fel? Jag föddes bara till svart…

Programmet går i repris imorgon den 25/7. Har ni möjlighet att se programmet – gör det…

10 tankar på “Jorden är vår moder – jag och du är syskon…

    • Ursprungbefolkningar har inte haft det lätt…nu satt ungdomar och vuxna där och sniffade bensinångor för att döva sin känslor. Tragiskt! men viktigt att de kan göra sin stämma hörd och berätta hur de haft det.Ha en fin kväll du:-)

  1. Åh. Då blir det tufft. Jamie Oliver kommer till Sverige kl 19.55 på kanal fem. 😉 Får se vad det blir.

  2. Jag har lyssnat till Bob. Jag känner igen den smärta och sorg som han berättar om. Jag känner stark kontakt med urbefolkningens starka tradition. Jag har aldrig besökt Australien eller någon annan urbefolkning men jag känner ändå enormt stark kontakt med fenomenet sann kärlek och lycka. Jag känner kontakt med min sanna kärna och min sanna kärna berättar för mig att masskonsumtion och girighet kommer att utplåna vår generation och vår miljö om vi inte vaknar NU. Jag är vaken! Jag känner en sorg för att många människor just nu i den här tiden drivs av rädsla istället för kärlek. Vi måste återta kontakten med vår sanna kärna och lyssna till vårt hjärtas sanna önskan och handla utifrån denna sanning. /Kärlek och ljus, tack svt.

    • Ja, det är tragisk hur man behandlat folk och liksom tvingat på dem ett liv som de inte alls är vana vid. Lyckan sitter inte i allt vi har, det ska till något mera för att man ska uppleva tillfredsställelse och samhörighet. Ha det så gott:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s