Bondens egen marknad…

Har nyss varit på Bondens egen Marknad här i Umeå. Där säljs närproducerade produkter; grönsaker, fisk, kött och bröd. Så nu väntar en lunch på nyrökt öring och hembakt, mjukt tunnbröd…

Marknaden startar idag och hålls varje lördag till den 26 september. Det är verkligen roligt att handla där – det blev även sill, Västerbottensost, olika sorters bröd, abborrfiléer och lammkorv. Köerna till grönsaksstånden var lite för långa…

Marknaden startade för 10 år sedan och drar mer och mer folk. Att köpa alldeles nyskördat och nylagat är något som verkligen uppskattas – det smakar så otroligt gott.

Annars började dagen med en långpromenad och sedan plockade jag ett par liter röda vinbär och gjorde sylt. Snacka om livskvalitet:-)

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bondens egen marknad…

 1. Annica skriver:

  Den marknaden hade jag inte hört talas om men det låter jättemysigt att gå runt och titta på alla saker….lukta och smaka….hoppas du hittade något bra att handla!

  • Britta skriver:

   Den är inte så stor, men ett bra initiativ med att sälja närproducerat…:-) Hoppas du får en fin dag Annica. Kramar till dig….

 2. yrvaedret skriver:

  Kommer cykla ner på stan till helgen, eller fasen…..vi åker ju upp till Angsjön tidigt lördagfm för familjeträff.Får ta barnen om två helger och cykla ner till bondens marknad, finns så mycket att införskaffa.Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s