Jag mår illa över blotta namnet – "Sverigedemokrater" hör inte hemma i Sverige!

Egoismen frodas i Sverige. Det sorgligaste ikväll är att SD verkar få en plats i vår demokrati, i mitt land.

Var är solidariteten? 

Jag är inte väl till mods med moderater och definitivt inte med sverigedemokrater. Marknaden, pengar är det som står i centrum och inte människan. Kan man värdera en människas liv i kronor och ören och var går den gränsen när det inte är lönsamt längre att visa humanitet och solidaritet? Lever vi bara för några hundralappar mer i plånboken varje månad och sänkta skatter? Vill vi verkligen ha det på det här sättet? Ett gäng nazister, skinnskallar och rasister ska sitta i Sveriges rikes riksdag?

Var är friheten?

Det blåser kalla vindar. I takt med egoismen har antalet hårda hjärtan blivit fler. Det gäller att sko sig själv, tjäna en krona mer, se om sitt hus, privatisera, exkludera. Men vilka kommer att vara värda att vara med i den innersta kärnan, av den grupp som betyder något? 

Var är jämlikheten?    

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Jag mår illa över blotta namnet – "Sverigedemokrater" hör inte hemma i Sverige!

 1. Vajra skriver:

  Hade politiker varit sanna och verklighetsförankrade och lämnat över makt till nyckelpersoner i näringslivet istället för maktlystna så hade SD aldrig existeratPolitik är manipulation med låg intelligens och tyvärr så är folk lättmanipulerade

 2. yrvaedret skriver:

  När det är finanskris i landet så är det lättare för SD att ta sig in i politiken, samma lika var det ju med Bert Karlssons och Ian Weischtmeisters parti där på -90 talet.De lägger skulden på invandrarna, deras fel att ekonomin ser ut som den gör. De lever på massa bidrag som kan läggas på annat osv. Du ska se nästa val åker de ut med skallen före.

 3. Deckargunnar skriver:

  Ja var är jämlikheten och var är solidariteten med dom som är svaga:-(

 4. Har ny blogg. skriver:

  Ne dom hör inte hemma här.Tumme.

  • Britta skriver:

   Det var lite av en chock igår när VALU presenterades och man förstod att de verkligen skulle komma in i riksdagen. Vad är det för tomtenissar egentligen som röstat på SD?

 5. Annica skriver:

  Jag tycker det är en sur känsla över hela valresultatet, det skrämmer mig….

 6. Arrami skriver:

  …tassar in och ger dig en tumme! 😉 Kram!

 7. Britta skriver:

  För övrigt tänker jag inte publicera kommentarer som hyllar SD och skriver Hitler-hälsningar. Ni kan – hälsa hem…

 8. revolutionista skriver:

  ”Men vilka kommer att vara värda att vara med i den innersta kärnan, av den grupp som betyder något? ” skriver du i din läsvärda blogg. Huvudet på spiken! Det börjar med invandrare och slutar – var?

  • Britta skriver:

   Positivt är det ändå alla demonstrationer som gjorts mot SD runt om i landet. De flesta tycker inte att SD är ok, men det är en skrämmande utveckling som skett.(…och tack!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s