Vad blir det för mat?

Ja, här vankas det laxpaj och ett glas vitt vin. Det är inte en vas – vinkeln blev lite fel där:-) Jag provade ett recept utan pajdeg och med tunt skivad potatis i botten istället. Nu återstår det att smaka av hur det blev…

Den blev väldigt god! Om ni inte gillar pajdeg eller vill ha en mindre ”mäktig” paj kan jag rekommendera potatis i botten istället. Stryk på lite olja i formen, skiva potatis tunt och lägg i ett lager, även upp runt kanten, salta lite på potatisen, sedan är det bara att fylla upp med vad man vill. Jag gjorde kuber av lax, saltade och kryddade lite och en stänk av citron, lite räkor, soltorkade tomater, oliver och broccoli. Till äggstanningen 3 ägg och 2 dl mjölk, salt, svartpeppar och den frysta örtkryddblandningen Provencale samt lite riven ost. Osten var lite tam och en mögelost, parmesan, getost eller fetaost hade nog varit pricken över i-et. Grädda i 45 min i 200°. 

paj.jpg

8 tankar på “Vad blir det för mat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s