Ja, här vankas det laxpaj och ett glas vitt vin. Det är inte en vas – vinkeln blev lite fel där:-) Jag provade ett recept utan pajdeg och med tunt skivad potatis i botten istället. Nu återstår det att smaka av hur det blev…
Den blev väldigt god! Om ni inte gillar pajdeg eller vill ha en mindre ”mäktig” paj kan jag rekommendera potatis i botten istället. Stryk på lite olja i formen, skiva potatis tunt och lägg i ett lager, även upp runt kanten, salta lite på potatisen, sedan är det bara att fylla upp med vad man vill. Jag gjorde kuber av lax, saltade och kryddade lite och en stänk av citron, lite räkor, soltorkade tomater, oliver och broccoli. Till äggstanningen 3 ägg och 2 dl mjölk, salt, svartpeppar och den frysta örtkryddblandningen Provencale samt lite riven ost. Osten var lite tam och en mögelost, parmesan, getost eller fetaost hade nog varit pricken över i-et. Grädda i 45 min i 200°.
Det låter som en supergod maträtt! Den ska jag testa någon gång :-)Kram
Gör det! Jag ska testa den fler gånger själv:-)Kram
LE SAUMON…J’aime la cuisine à la base du saumon ! Délicieux !Den màste vara god! Kram/bisou
Lax är god i alla former:-)Kram Maria
Det där ser väldigt gott ut mums =)) Trevlig kväll Kraam
Gott var det:-)Kram
Låter mums! Tumme. 🙂
Mums var det! Du får testa…tack för tummen!