I den röda ballongen…

Än finns glimrande ögonblick och intressanta samtal. Igår var ett sådant. Vi satt några personer vid ett bord och en person som var bekant till en bekant berättade om en tradition. Inte en tradtiion vilken som helst, utan mannen ifråga hade ett antal barndomskamrater, alla män, som hållit kontakten med varandra genom åren. De turades om att bjuda in de andra till ett möte en gång per år. Grejen med det hela var att koppla av, men huvudpunkten i sammankomsten var ”mötet”.

Man har ett samtalsrunda där var och en får berätta om vad den personen varit med om under året – och då ska alla övriga vara tysta. Ingen får avbryta eller ta tid från någon annan. Ingen grabbighet, utan här talas det känslor. När maskerna faller och man vågar visa vem man är och känner händer det saker inom en. Han var lyrisk när han berättade om de här träffarna och jag blev glad över att det finns människor som gör något som känns automatiskt rätt – gemenskap och bekräftelse är det som betyder allra mest för oss.

Man kan vara stark om man är ensam – men större är att bara våga vara tillsammans med andra.

Nu är det ”Så mycket bättre” på fyran – mera gemenskap till folket

Annonser

4 thoughts on “I den röda ballongen…

  1. Vilket intressant möte det borde bli om alla ska berätta vad som hänt under året som gått….ett riktigt terapimöte kan man säkert likna det vid…himla bra tradition…ingen dum ide alls …det borde man kanske ta efter… =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s