Jag hade stora förhoppningar…

när jag började blogga här. Det fanns de som tyckte jag var bra på att skriva. Jag skrev mitt första inlägg i maj 2006:

Det vackra inom oss…

Jag har magiska fingrar. Med tiden har de blivit allt längre och smalare. Huden på ovansidan är mjuk och len och ådrorna visar sitt tydliga språk; mina händer åldras så sakteliga. Fingrarna liknar två duvor som kurar ihop sig. De samarbetar med något inom mig som nynnar, sjuder, kvittrar, gråter, slumrar, häpet visslar, trilsket brusar; detta något som är min själ. 

”Att lära känna ljuvheten hos det oändliga inom oss”, sade 1400-talsmystikern Nicolas Cusanus, ”det är orsaken, skälet, syftet, det enda syftet med vår existens.” Jag läste citatet i en bok och kan inte annat än att dela med mig av det till er (för att det är så vackert). Det finns ju många andra citat som liksom är mitt i prick; eller vad sägs om ”Jag har haft mera besvär med mig själv än med någon annan människa jag någonsin träffat”. D.L Moody.

Jag tror att vi alla har en oändlighet inom oss, att vi är större än vad vi tror oss om att vara; att livet är fyllt av mystik och en oändlighet. Livet är inte fyrkantigt, hur än mycket vi försöker att passa in tillvaron i en mall. Att se vad ingen annan ser, att tänka själv, att inte följa med strömmen föder frihet.

Det är lördag idag; den första sommardagen för i år! Passa på att vara ute, njut av värmen och solen. Vi hörs snart igen!

Fyra och halvt år senare – vad har jag egentligen åstadkommit? Inte mycket. Har inte byggt broar av socialiserande, är inte speciellt populär – men, däremot har jag funnit personer som betyder något för mig; och eftersom inte många läser min blogg dristar jag mig till att skriva om de som betyder något för mig: Vargen, Andromeda, Ewa, Filosophia, Bokmalen, Madonnan, Yris, Anna-den trevliga tjejen, Lindalou, Gunnar och säkert några fler – alla de som jag läser, men som inte har en aning om att jag älskar deras ord. Att jag följer deras liv och önskar att allt skulle kunna vara annorlunda eller att jag blir glad av deras ord.

Allt har sin tid… 

6 tankar på “Jag hade stora förhoppningar…

  1. ”Allt har sin tid”? Vissa, har haft sin tid? Medan andra, har sin tid som kommer? Jag tror, att Du tillhör den senare kategorien!!!

    • Tack snälla:-) Egentligen har jag haft min tid, men det kanske även kommer en ny tid – allt kan egentligen hända. Önskar dig en fin kväll!

    • Hej Anne-Marie! Vad trevligt att du tittar in här:-) Ja, jag hoppas att jag har framtiden framför mig – vem vet hur det kommer att bli, men konditor blir jag inte. Ha det så gott. Vi ses imorgon!

  2. Åh Britta!! Du gjorde mig så glad och rörd på en och samma gång. Jag missade detta inlägg när jag hälsade på sist.Populär och populär, du är omtyckt av dem som läser här hos dig, för vi läser för att dina ord berör, roar eller bara är. Det är stort. Jag är heller ingen som socialiserar här på bloggen mera än så där genom bloggen då. Och det är bra för mig och jag tror ändå på något sätt att det är bra för dig också.Kram Britta och tack.

    • Tack för dina ord:-) Ja, visst har bloggen en mening för mig; annars skulle jag nog inte fortsätta. Det finns guldkorn här och där och förhoppningsvis har jag själv skrivit något gång som gett lite eftertanke. Kram! och ha en fin onsdagskväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s