Min mor och jag…

Jag frågade henne hur hon mår och hur hon känner sig – och hon svarade: Det är som det är. Det är ålderdomen. Ja, man kan bli lite trött när man är gammal; allt man sett, hört och upplevt. Minnen och saknad.

Det är snart 2011. Jag ska verkligen försöka att bli en bättre människa, rent medmänskligt: sätta hjärtat där huvudet är och bry mig om mera; ord som jag så lägligt fann i boken ”Lyckan, kärleken och meningen med livet”. 

Den senaste tiden på bloggen har det florerat många känslor och att läsa här ibland gör inte livet lättare och mera upplyftande. Jag stänger av en tid för att hämta in glädje och kraft, läsa böcker och finna inspiration. Andas in och andas ut…

Gott Nytt År! 

Mamma2 - Kopia - Kopia - Kopia - Kopia.jpg

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Min mor och jag…

 1. Sonja 87 år skriver:

  Sonja 88 år 29 dec 2010 kl 16:35Ja jag förstår att det blir svårt när di n mamma blir äldre.. Jag bor på ett äldreboende i Göteborg, som heter Barken. Hade inte min son ordnat med en dator till mig, hade det varit dödtrist. Tror du inte att din mamma skulle kunna använda en dator. Det är faktiskt roligt att kommunicera med omvärlden. .Hjärtliga hälsningaarSonja Andersson

  • Britta skriver:

   Kära Sonja:-) Tack för ditt kommentar. Min mamma är lika gammal som du är, men dator är nog inte ett alternativ för henne. Vad fint att du har det bra på Barken i Göteborg. Önskar dig ett Gott Nytt År:-)

 2. v-slip skriver:

  Gott nytt År till dig, tanka på lite glädje och inspiration nu, snart är det vår, igen olé!

  • Britta skriver:

   Jag har tankat ett dygn nu och det känns genast bättre. Snart är det vår – så skönt – men först en nyårsafton….Gott Nytt År!

 3. Arrami skriver:

  Gott Nytt År önskas dig! 😉 Kram.

 4. Filosophia skriver:

  Förstår att du vill stänga av. Själv vill jag gärna skriva annorlunda, mera positivt och glatt men det har varit tungt på sistone. Men det ska bli bra nu…det måste det bli!!Kram och Gott Nytt år fina Britta ❤

  • Britta skriver:

   Du skriver väldigt bra Filosophia och jag läser alltid hos dig och jag bryr mig om hur du har det. Ja, det kan vara tungt ibland, men som du säger – det blir bättre:-) Kram!

 5. Anna skriver:

  Gott nytt år till dig med! (Funderar på att göra detsamma som du.)

  • Britta skriver:

   Gott Nytt År:-) Ja, jag ska satsa mera på bokläsandet och kanske någon kurs nästa år. Jag fyller 50 också (kris) och kanske blir det något äventyr, vem vet? Du är en reko och trevlig tjej Anna. Kram

 6. Andromeda skriver:

  Att försöka bli en bättre människa är en god ambition att ha. Jag hoppas att du inte tänker sluta blogga för jag gillar att läsa det du skriver 🙂 Önskar dig en fortsatt fin kväll!Kram

  • Britta skriver:

   Jag ska inte sluta blogga, men jag ska fundera ut vad jag vill göra mera här i livet. Jag gillar också att läsa vad du skriver. Knepigt att man nästan kan bli vänner genom att skriva. Kram!

 7. Anna skriver:

  Jag tror aldrig jag kommer att kunna sluta blogga…tyvärr. Men jag har behov av att tänka lite djupare och fundera över mitt liv, och det gör jag inte så länge jag koncentrerar mig på de lättsamheter jag producerar på bloggen. Tack för att du gillar att läsa dem i vilket fall! Men om jag kan kommer jag att blogga lite mindre ett tag framöver, som jag tänker nu… men det brukar ju aldrig gå!Fin bild på din mamma!Kram

  • Britta skriver:

   Under din lättsamma yta finns också allvar. Att blogga är också att underhålla och jag har inte den förmågan. Jag skriver det jag funderar på och ibland det jag tycker är viktigt. Jag läser vad andra skriver och allt håller jag inte med om, men det finns guldkorn här och var som ger mig något att tänka vidare på. Men, som du ser – jag kunde inte hålla mig borta längre än ett dygn…Min mamma är snart en bloggkändis:-)Kram Anna!

 8. Bokmalen skriver:

  Så har också mina tankar gått inför 2011. Vill verkligen bli den människa som jag tror och som jag vill vara. En sann människa både mot mig själv och andra. En människa som ser både sig själv och andra och som med glädje ger och tar i en salig blandning. Kram Britta och jag ser fram emot ett 2011 som är givande för oss alla,.

  • Britta skriver:

   Det känns som om det är dags nu. Låter kanske lite klichéaktigt, men jag ser fram emot att finna mig själv…Vi satsar på ett bra 2011!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s