En man står i köket…

Han lagar söndagsmiddag:-) Fläskfile med ädelostsås, klyftpotatis och sallad. Jag ligger i soffan och läser under tiden som jag tittar på en matresa i Kina på TV. Köp ingefära – en hälsoknöl; hjälper bland annat mot förkylning och åksjuka. Det grävs i jorden och skördas och ingefäran läggs och staplas i orangea nätsäckar. Den kinesiska örtdoktorn lärde sig sitt yrke efter sin far. Han påbörjade sin yrkesbana när han var 14 år och läste den enda bok som familjen hade – en bok om örter. Doktorn håller sig frisk genom att aldrig äta sig riktigt mätt, träna och att han har ett jämnt sinnelag.

I Kina finns det restauranger där man kan beställa en maträtt efter ens hälsotillstånd. Är man exv trött passar det bra med fruktjuicer och puréer gjorda på nyttiga grönsaker.

Ädelostsås är säkert också bra mot något. Jag tror bestämt den stimulerar endorfintillverkningen:-)

Läst första boken i år: Eat, Pray, Love (Lyckan, kärleken och meningen med livet) av Elisabeth Gilbert. Liz ger sig ut på en årslång resa, på tre helt olika platser för att söka efter det hon verkligen vill med livet…

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En man står i köket…

  1. Andromeda skriver:

    Det låter inte dumt att ha en man som står i köket och lagar mat 🙂 Äter man något man tycker är gott är det förmodigen bra för humöret… Ha en fortsatt fin kväll!Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s