Vågorna kluckade så stilla mot bryggan…

Om ni har legat på en träbrygga någon gång i ert liv, en solig sommardag med blå himmel och luddiga små sommarmoln som sakta dragit förbi, har ni säkert hört ljudet av vågornas stilla kluckande. Jag har gjort det, många gånger. Den där bryggan var gammal och när man låg på den fick man alltid bre ut en frottéhandduk så att man slapp stickor.

Man tänker så bra när man ligger på en brygga en solig sommardag. Problemen försvinner så sakteliga bort, i takt med molnens lätta flykt och kluckandets monotoni fungerar som meditation. Sol, vatten och trä ger en speciell lukt, en sommardoft fylld med förväntningar och glädje. Alla somrar, alla bad, alla fnittriga skratt och glada rop finns i den doften. 

Jag blundar och ligger på en träbrygga. Kluck. Kluck. Solen glittrar på de krusiga vågorna och där sticker topparna upp på stenarna man måste akta sig för. Kluck. Kluck. Jag kliver upp och går ned i den rödmålade ekan, lösgör den från bryggan och ror sedan ut till mjärdet. Jag drar upp det och ser fiskarna sprattla omkring. Idag blir det rökt abborre! Jag sitter i min båt och här har människor i alla tider suttit före mig och efter mig har många barn här sett molnen sakta glida förbi. 

Jag är en länk. Kluck. Kluck. Och allt finns inom mig och allt finns utom mig. Och jag går och jag går och överallt har jag min skatt inom mig. Något som bara är mitt. Kluck. Kluck… 

6 tankar på “Vågorna kluckade så stilla mot bryggan…

  1. ljuva barndomsminnen väcktes av det jag läste. solvarm brygga, ligga på mage och titta ner mellan brädorna, se fiskarna simma i vattnet under, lägga sig i båten som är fastbunden både vid brygga och påle ute i vattnet, ligga där och gunga med i vågornas rörelser. leka med kusirnerna i vattnet, stänka, plaska, ha roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s