Vandrar i ett regn som håller oss tillsammans…

Kommer ni ihåg? Jag mindes idag, när jag stod i busskurens skyddande skal. Pugh, 70-tal och regniga dagar med täcke, böcker och Bravo kola för 5 öre styck. Hallonsmaken var godast. Regnet som smattrade mot plåttaket och trots sommarvärme, så skönt att ligga under täcket och bara vara. Jag tror jag älskade Pugh Rogefeldt. För låtarna, för att han såg lite småhäftig ut och för att jag kunde sjunga hans låtar och för att en av storasyrrorna gillade Pugh.  

Det har blivit sommar idag. När jag kom hem hade syrenerna tagit två kliv framåt. Den lilla blombänken utanför vårt fönster: ja, här är en sommarbild från idag…

Och här kommer Pugh – lova att ni hör låten samtidigt som ni läser min text och tittar på bilden. Sommar.

14 tankar på “Vandrar i ett regn som håller oss tillsammans…

 1. Jag kommer inte ihåg. Men tycker om att läsa dina inlägg 🙂 . Jag får hålla med om att jag trots att jag föddes-75 gillar Pugh och även hallonkola 😛 .

  kramiz

  • Alla kan gilla Pugh-oavsett när man är född (och hallonkola). Kanske jag fixar klippet snart. Hoppas du har det bra i sommarvärmen Sarah. Kram!

 2. lite roligt det här. jag har nyligen haft en Pughmania härhemma. Har i några dagar nu gått och sjungit på just den låten, speciellt textraden ”Nisse vad luften ligger kvav, tung och varm som en kyrkogård”

  Jag kommer från samma stad som Pugh, min väninna hängde ihop med hans bror under gymnasietiden. Har sett Pugh live åtskilliga gånger och även haft lite backstagehäng med hela bandet.

  Pugh var den första artist att släppa en platta med ”popmusik med svenska texter”

  Stackars alla som heter Lena när han hade den hiten, och även i dessa dagar börjar man ofrivilligt nynna på dingalingaLena när man hör någon säga att hon heter Lena.
  ha en fenomenalt fin kväll och tack för låten, jag ska lyssna på den igen här genom din länk

  • Vad kul! Det måste vara tankeöverföring:-) Jag hittade en CD förra veckan i mitt ställ med Pughs låtar och jag spelade och städade och det gick så lätt. Ja, vem minns inte Dinga-linga-Lena…

 3. VIlken härlig sommarbild =)

  Här skulle det bli regn och åska inatt säger dom men det har dom sagt många ggr nu !! Får se om det blir något !

  Ska lyssna på låten nu =)

  Kraamar

 4. Vetdu, för ett antal år sedan skulle jag uppleva Pugh igen. Men hu vad besviken jag blev. Vissa ska inte återuppstå. Ungarna flinade och tyckte han var skitdålig.

  • Det är bättre med goda minnen – ja, jag lyssnade på Robban Broberg förra året tror jag det var, fast lite mysnostalgi var det ändå…
   Förstår om dina ungar flinade:-)

  • Visst är den! Och ja, vädret är underbart. Det är det här vi har drömt om hela långa vintern. Nu ska vi njuta…ha den gott vännen! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s