Ieri ho mangiato un panino…

”Jag åt en smörgås igår”.

Ja, smörgåsar äter jag varje dag, men att göra det med finess är en helt annan sak. Det är något med finess som är så lockande. Det spelar ingen roll vad det är, men man känner omedelbart på sig om något har med finess att göra.

Fläskkorv och rotmos? Nej, inte mycket finess där. Grillad salsiccia, ja, nu tar det sig. ”Big Brother”, lite finess – ”På spåret”, här finns det.

Helvetes jävlar! ofiness så det sjunger om det. ”Jag blir smått upprörd” – ja, ni märker skillnaden?

Jag åt en Lingongrova igår, med skinka. Inte mycket finess – men ”Ieri ho mangiato un panino” ger helt andra vibbar. Här förs tankarna till Eros, Sophia, Anita och Julius. Stora ord och stora känslor. Kan knappast tänka mig att Cleopatra serverade Julius fläskkorv och rotmos eller gick omkring i ”One-peace” plyschdräkt i Forum Romanums trädgårdar. Det passar liksom inte in; nej, jag tror bestämt att de satt där och lugnt och stilla grillade en salsiccia över öppen eld under tiden som solens sista strålar sänkte sig ned över byggnadernas tak och pelare. De ståtliga trädkronorna bildade figurer av skönhet mot himlens rosa stråk. Och solen gick ned och Cleopatra såg ned på sina vackra händer och smala fingrar. Hennes korpsvarta hår blänkte mot eldens ljus och i mörkret spelade syrsorna. Hon tog Julius hand och tillsammans gick de ut i natten – och inte tänkte de på att de gick på Roms äldsta gata och att år efter år skulle människor komma efter – och följa dem i deras fotspår…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s