Vad vore livet utan humor…

Kul rubrik, va. Det rycker i mungiporna när man läser den. Humor. Tänkte på det när jag såg ett foto på mig i den stora båten. Jag satt som en säck och magen putade ut. Allt är den där bokens fel. Desserter. Den var bra i helgen när jag gjorde Vinbärscheesecake; mycket god blev den och tillsammans med vaniljglass och chokladpinne som en dröm. Ni fattar va? Det här går inte. Päronrullar med ädelostkräm, Fransk citrontårta och Gelato di Limone.

Det började i februari med semlan på jobbet. Det är likadant varje år. Vi äter semlor tillsammans på fettisdagen. I februari har jag just vant mig av med julens pepparkakor och semlan i februari är ett stort återfall. Efter semlan stiger sötbegäret inombords och jag börjar snegla på Ballerinakex och Havrekakor i affären. Begäret eskalerar och jag stiger upp tidigare än tuppen och bakar mjuka kakor och tar med till jobbet. Doften av kanel, ingefära och nejlikor berusar mig och nu dröjer det inte länge innan bullängderna står färdigjästa på köksbänken.

Tills jag en dag ser ett foto på mig själv, en solig kväll i augusti i en värstingbåt. Jag har stor mage. Det är lagom kul. Kulmage. ”Read my lips – no more…taaa….penades or cheesecakes or gelatos or buns.” På sin höjd öppnar jag kanelpåsen och luktar lite. Och skulle jag ens för en kort sekund frestas att sticka ned fingrarna i kakburken ska jag fort som bara den titta på ett foto från en underbar båttur…

14 tankar på “Vad vore livet utan humor…

  • Det ligger lite allvar i det jag skriver – semlan är farlig, ändå brukar jag bara äta en styck:-) Men så goda semlor är – mandelmassa gillar jag. Grädden kan jag däremot skrapa bort hälften av. Saffranssemlor då?

 1. Ha ha förlåt men det lät så sött =) Ja tänk om man kunde äta vad man vill utan att gå upp finns ju människor som kan det 😦 Man måste ju få unna sig och njuta av livet också ,, är en jobbig balans det där bara att hitta ” lagom” =)

  Jag tror på att försöka vara så nyttig det går i veckorna och unna sig på helgerna 🙂 Och så promenera massor massor =)

  Cykla har jag märkt är effektivt ,, jobbigt roligt och effektivt 🙂

  Kraam Kraam

  • Det är det här med ämnesomsättningen:-) den funkar inte så bra när man proppar i sig efterrätter, men nu är det andra bullar. Funderar på att köpa en tränings-dvd med musik, det skulle kunna vara något för mig.
   Kram Ewa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s