Över rosengården…

När jag sätter mig ned vid datorn igen, är det den här musiken som plötsligt fyller mig:

En melodi som jag inte tänkt något på det senaste decenniet, jag tror att det var en blå val som gav mig associationen. När jag tänker vidare på den blåa valen blir det filmen ”Whale rider” en suggestiv, tänkvärd film om en Nya Zeeländsk flicka Paikea. Hövdingens sonhustru föder tvillingar och dör, pojken dör men Paikea lever…Har ni inte sett den filmen är det ett fint filmtips –

Sedan slår det mig att det finns så mycket här i livet som vi bara borde lämna därhän och inte ödsla någon energi på. Lämna bakom, inte se sig om, inte låta det gamla äta upp det nya. Så nya frön och vara nyfiken på vad som kommer upp…

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Över rosengården…

 1. Anna skriver:

  Den där låten återlyssnade jag också på mycket för ett par månader sedan. Funderade bl a på att använda den i min undervisning, rätt lättförståelig text och vacker musik.

  • Britta skriver:

   Den är en jättefin låt och boken var också bra, då man läste den. Jag kommer ihåg att jag grät varenda gång jag läste den, men också att jag blev lycklig över det fina slutet.

 2. Jag skriver:

  Vacker låt och en bra film!

  • Britta skriver:

   Visst är filmen bra! Jag letade den bland mina filmer, men antagligen har jag spelat in den från TV. Den filmen kan man ser flera gånger om.
   Kram!

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Tack så mycket för tipset!!! Whale rider ska jag se!

  Hemikramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s