Apropå Juholt…

Visst är det konstigt att man vill att människor ska rätta sig efter vissa regler, det ska liksom vara någorlunda rättvist här i livet – men när man själv får chansen att få ut några kronor extra så gäller inte det? Juholts bidrag är då en liten större sak än Sahlins Toblerone. Det är väl också märkligt att politiker är så duktiga på att förstå allting annat än just vad de själva är involverade i. Kärnkraft och komplicerade förhållanden länder emellan, lägga budget för ett helt land, men när det gäller en regel om bostadsbidrag, klart uttalat – så är det oförståeligt? Hur kan det komma sig?

Lena Mellin skriver om de tre sakerna som är till Juholts fördel i det här fallet: Inte kvinna, inte ny, töntig retrostil. När Sahlin hade en designväska på en bild, minns inte om det var Vuitton eller Gucci, blev det ramaskri, men hur många snygga skinnportföljer har inte männen i sina händer? Är dom gratis, tror inte det. Behöver de gå ut i tidningarna och försvara sina portföljer, nej, tror inte det heller…

Annonser

Om Britta

Jag tycker om ord. Formulera ord. Skriva ned min tankar om livet. Det liv som jag aldrig helt kommer att förstå. Jag försöker bara göra det lite mera förståeligt. Genom att skriva. "I like words. Formulate words. Writing down my thoughts about life. The life that I never will completely understand. I just try to make it a little more understandable. By writing."
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Apropå Juholt…

 1. arrami54 skriver:

  Det här stämmer nog: ”Det finns forskning som visar att kvinnor i politiken granskas tuffare än män. Som kvinna får du inte göra fel eftersom det redan är ett fel i sig att du är kvinna. Det är lättare att förlåta en man, busiga och slarviga killar känner man till men en kvinna måste vara en duktig flicka, säger Jenny Madestam”…hämtat ur SvD.

  Må gott och var stolt över handväskan! 😉

  Kram.

  • Britta skriver:

   Visst är det märkligt:-) Jag kommer aldrig riktigt att förstå och acceptera att det är på det viset. Kanske för att jag är kvinna…

   Kram och ha en fortsatt fin kväll!

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Väl talat!

  Hemikram

 3. Bokmalen skriver:

  Har också funderat på det där. Både att det verkar vara så svårt att hålla sig till regler som man själv har varit med att utforma, men som verkar gälla alla andra.

  Och så det där med att kvinnor granskas hårdare. Det gillar jag inte heller.

  • Britta skriver:

   Man tycker att de borde föregå med gott exempel och vi får väl se hur det går med Juholt framöver. Suck, man blir lite trött på alltihopa.

   Hoppas du har det bra i höstmörkret!

   Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s