Tillbaka från höstpromenad…

Solen har visat sig idag. Jag gick min runda och tog några höstfoton. Toppen på Umeå kyrka finns också med…Hoppas ni får en trevlig kväll!

Annonser

10 thoughts on “Tillbaka från höstpromenad…

 1. Det ser ut att ha varit ungefär samma härliga väder hos dig som hos oss. Tyvärr var jag för trött för att orka gå ut, men i morgon är en annan dag…
  Trevlig lördagskväll och fin söndag!

 2. Ja, riktigt friskt höstväder har vi haft i helgen, undra om det inte var frost inatt?
  Jag gillar ju hösten när den visar sig från den sidan…vackra färger, högluft..

  Själv var vi på en trevlig middag hos fd. grannar igår , mycket gott och trevligt.

  • Höstdagar med sol är härliga och tur när de kommer på helgen också, så man får njuta av dem. Trevligt med middag hos gamla bekanta. Hoppas du har en fin dag idag också!

 3. Vackra höstbilder från Umeå! Ser ung lika ut härnere i Värmland. Sol och 13+.

  Arboretum. (stavas det så?). Det är mitt starkaste minne från Umeå när jag besökte detta som låg en bit utanför stan. Där fanns det märkliga träd. Har du några bilder på dom?

  • Nej, några bilder därifrån har jag inte, men jag var tvungen att googla lite när jag såg din kommentar och jag aldrig förut satt mig in i var Arboretum Norr är; men här kommer svaret:

   ”ARBORETUM NORR
   är ett arboreum beläget i Baggböle ca 10 km väster om Umeå centrum i växtzon 5. Latinets arbor betyder träd och -etum ungefär ”växtplats för”, i dagligt tal ”en planterad samling av träd och buskar från när och fjärran”. Arboretet omfattar ca 20 ha naturmark där mer än 1400 exotiska lignoser (= vedartade växter) av ca 250 olika arter och kultivarer är planterade. De inplanterade lignoserna är skyltade med uppgifter om latinskt och svenskt namn samt utbredning och ursprung. De första planteringarna påbörjades 1981.”….” ett samarbete mellan Umeå universitet, Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå och Umeå kommun”.

   Jag hade faktiskt ingen aning om att 250 olika arter är planterade där. Det blir nog ett studiebesök för mig där nästa sommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s