Sommartid är min tid…

Jag tycker väldigt mycket om sommartiden. Först och främst eftersom kvällarna känns längre eftersom de är ljusare. Jag vaknade ungefär samma tid som vanligt i morse, kl 04.30. Aldrig i min vildaste fantasi hade jag väl trott att jag en dag skulle bli morgonpigg… När mamma satt vid köksbordet med sitt korsord och kaffekopp efter mjölkningen av korna tidigt, tidigt på morgnarna – förstod jag inte att hon orkade. Sedan känns det som om sommartiden passar min rytm. Jag skulle inte ha något emot att ha sommartid året runt.

Jag går in i andra veckan av ”Powerwalk” – åtminstone försöker jag gå snabbare och idag joggade jag också korta sträckor. Jag njuter av våren, av dofterna, av gruset som dras in i hallen, av fågelkvittret när jag går till bussen på morgnarna. Jag älskar våren, nästan mera än sommaren. Den skira grönskan, alla minnen av vår som jag har inom mig. När allt var nytt, oupptäckt. Jag bär minnen av en sjö i mitt hjärta. När våren kommer bryts isen och allt blir levande igen. Nästan som att komma hem igen…

3 tankar på “Sommartid är min tid…

 1. Ja, våren är härlig med allt som börjar spira. Men jag får en dipp av allt fult skräp som tinar fram överallt.

  Frejdig låt, hade inte hört den tidigare!

  • Alla som har bott i Piteå eller bor i Piteå eller bara har den minsta anknytning till Piteå – känner till Euskefeurat och tycker att det är det bästa bandet i hela världen:-)
   Ordet ”euskefeurat” är pitemål eller ”pitbondschka” och betyder trött/loj.

   • Jodå, gruppen har jag hört namnet på – men jag undrar om jag inte trodde att namnet var isländskt. Jo, det gjorde jag, jag blev förvånad när de sjöng på svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s