Med solen i ryggen…

Med solen i ryggen promenerade jag sista biten hem. Jag orkade inte jogga hela sträckan idag, men det gjorde ingenting för jag tittade på björkarnas skira grönska. Det är nu det händer, det fantastiska när naturen liksom håller igen lite, för att sedan plötsligt som genom ett trollslag, löpa amok i prunkande prakt. Jag har alltid älskat försommaren, för den är ett uppvaknande efter vinterdvalan och jag har känt av det även i år. Ljuset och allt som spirar och gror väcker livsandarna. Är det något jag känner ödmjukhet inför så är det våren – allt dött som åter får liv och inte bara det – växer sig större än året innan och får fler blommor eller kraftigare stam och blad.

Med solen i ryggen promenerade jag sista biten hem. Vemodet i en vårkväll är ljuvt. Som om alla vårar före den här vill komma in i minnet och säga: Kommer du ihåg? När du gick vid bäcken, när du kände lerans doft – alla tidigare år du väckts till liv?

Det är inte bara träden och buskarna som blir större, för varje år lägger erfarenheter sin tyngd inom oss – på gott och på ont. Idag var jag lång. Älskade vår. Du tar hand om mig…

Annonser

11 thoughts on “Med solen i ryggen…

  1. Ping: …det är Liljekonvaljens tid! | Varghjärta

  2. Så vackert du skriver om våren! Solen får oss att växa, på många sätt! När vi kom hem från torpet i kväll hade frukträden slagit ut och trädgården var helt förvandlad. Det kändes magiskt.

    • Nu har sommaren nästan kommit till Umeå! De senaste dagarna har björkarna tagit fart och gräsmattorna är gröna. Så skönt! En trevlig kväll önskar jag dig…

  3. Jag blir lite stressad över att inte hinna njuta av maj månad i år, halva nös bara förbi i kyla och regn. Det är min månad, på alla sätt och vis. Älskar när det börjar växa och den skira grönskan, härliga kvällar när man inte vill gå in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s