Priset av att älska…

Jag förstår – jag är inte en FB-bekväm person. Jag har sett allt, upplevt allt. Jag vet att människor dör – även de som är nära och som man älskar mest av allt. Så illa är livet. Priset av att älska är att sörja. Priset av att känna är att alltid – vara utan. Men störst av allt är ändå att känna – med någon. Jag har varit på begravningar sedan jag var fem år gammal, alltid varit ett steg efter; för så är livet. Vi är hela tiden ett steg efter vad vi tror är framtiden. Och därför är allt som betyder något som händer just idag. Den blomma vi planterar. Den tanke vi sänder. I allt vi gör. Vi går vidare – men, vi gör avtryck. Vi minns människor. Och varför? Det är där vår strävan måste finnas…

6 tankar på “Priset av att älska…

  1. Tänkvärda ord och visst är saknad en del av livet. Just i kväll/natt tror jag vi är många som saknar en skön komiker som jag vet betytt mycket för många och som gav oss många sköna skratt.
    Kram.

    • Har nyss läst ut ”Steglitsan” av Donna Tartt. Glad ändå att jag tog mig igenom boken, trots att jag var på väg att ge upp flera gånger. Belöningen kom kanske i slutet av de 782 sidorna, Citat: ”Det handlar inte om yttre sken utan om inre betydelse. En värdighet i världen men inte på grund av världen, en värdighet som världen inte förstår. Den där första glimten av rent annorlundaskap i vars mitt man kan blomma, nå längre och längre ut”. Är det bra med dig, min vän?

  2. Så illa är livet. Livet rymmer allt. Men vissa är förskonade medan andra drabbas hårt gång på gång. Kanske betyder ändå den blomman eller den uppmuntran vi ger och det samtal vi ringer mest.
    Kram

  3. ❤ Saknad och sorg är en del av livet..alla drabbas någon gång ..ingen är förskonad ..men visst vissa drabbas inte lika hårt som andra gör..ingen vet i förväg vad som ska ske så man bör leva i nuet och fånga dagarna på bästa sätt. Det är lättare sagt än gjort..men om man försöker att leva mer i nuet så inser man att det är i det lilla det stora finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s