Endast minus 8 grader…

Det märks att man inte är lika van som tidigare med vinterkyla. Idag har det varit -10° C, men jag har frusit som om det skulle ha varit minus 30. Det är bara att plocka fram täckbrallorna och sluta att klaga!

Ikväll ska jag försöka packa upp de sista kartongerna och bära en del påsar upp till förrådet. Jag har landat igen. Snön och stjärnorna gnistrar och glimrar. Här är ett foto på syrenen som finns på gården där jag bor – en försommardag för några år sedan.

Dagens sommarbild

 

11 tankar på “Endast minus 8 grader…

  1. Redigt gråkallt idag. Vi hade -11 grader när jag for. Täckbyxor är ett måste. Fuktigt och eländigt så låsen går inte att öppna och handbromsen kommer inte användas på ett tag om jag inte tar mig in i garaget. Just idag är den prognosen = 0. Åh, längtar till vår/försommar. Saknar trädgårdslivet.

    • Och ljuset! Fast det vänder ju snart och blir ljusare igen. Det känns som om den här hösten har gått väldigt fort och det kan bero på att vi har haft väldigt lite snö och ganska milt.

    • Tänk när man var barn och varenda vinter började i september och varade åtminstone till april, fast det var Norrbottens inland. Sedan fick man ofta höra om hur kallt det varit under krigsvintrarna, kring 40 grader i långa perioder.

  2. Här är det varannan dags väder..idag har vi plus 1.2 grader igår vart det på nollan. I helgen vart det minus och nu till helgen kommer det bli än mildare igen. Det är jobbigt då vädret inte kan bestämma sig någon gång.

  3. Här är det några minusgrader. Saknar mina täckbyxor som blev för små – eller rättare sagt: min tilltagande fet-mage blev för stor för byxorna 😉

    Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s