Branden i Grenfell Tower…

Ibland finns inga ord. Allt är så fruktansvärt sorgligt. Jag följde Sky News. De publicerade en livesänd Facebook-film från en boende högst upp i huset. Sekvensen slutade med att hon bad en bön när hon tittade ut från fönstret och såg brandbilarna komma. Tydligen fanns det inget centralt brandlarm i huset eller några sprinkleranläggningar. I den nyligen renoverade fasaden fanns material i cellplast.

Ikväll har demonstranter stormat rådhuset i Kensington för att få besked – vad händer nu och hur kunde detta hända? Varför har ni inte lyssnat på oss förut? Vi har varit oroliga för brandsäkerheten. En kvinna som intervjuades sade, fritt citerat: Innan valet kryllade det av valarbetare som samlade röster – nu är ingen här! Var är Jeremy Corbyn, var är Theresa May? Vi kräver besked! Vi går inte härifrån förrän vi får ett besked!

Och vi känner för de som blev drabbade av detta hemska öde – för familjerna; män, kvinnor och barn som dog i röken och lågorna och för de som drabbades och överlevde.

Och frågorna finns kvar: hur kunde detta ske?

A working class hero is something to be…

 

3 tankar på “Branden i Grenfell Tower…

  1. En fasansfull händelse som inte skulle kunna ske ..men nu har det och jag blir mörkrädd över att man kan använda sig av material som inte är godkända. Ett höghus ska inte kunna bli som en brinnande fackla ..människoliv har offrats för att det används fel material.
    Tänker på alla som drabbats av detta fasansfulla …och hoppas att de som är ansvariga ställs till svars ..men det hjälper ju inte de som drabbats ..men rättvisa måste ändå på något vis skipas. För att vi ska slippa dessa fruktansvärda händelser i framtiden.

      • Absolut.. såg bilder idag från det utbrända huset ..det fanns inte mycket kvar och många människor saknas än. Det får bara inte hända igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s